BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYıldız'dan önemli petrol açıklaması!----

Yıldız'dan önemli petrol açıklaması!

Yıldız'dan önemli petrol açıklaması!
31 Aralık 2013 - 13:29 www.finansgundem.com

Habertürk TV'ye konuk olan Enerji Bakanı Taner Yıldız, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Katıldığı canlı yayında döviz kurlarındaki artışın enerjiye maliyeti ile ilgili konuşan Yıldız, "17 Aralık'tan sonraki durumun 1 yıl devam etmesi halinde fatura daha önce açıkladığımız 4 milyar dolardan 7 milyar dolara çıkar. Pariteler aşağı doğru süzülecektir. Paritelerin bu seviyelere gelme gerekçesi ortadan kalkarsa gitme gerekçesi de oluşur" diye konuştu.

ZAM VAR MI, YOK MU?

Yıldız, ocak-şubat ve mart aylarında elektrik fiyatlarına zam yapılmayacağını söyledi. Kaçak elektrik konusuna da değinen Yıldız, 6 ilde borcu olan 217 bin abonenin 1 Ocak'ta elektriğinin kesileceğini söyledi.

BAŞBAKAN'IN OĞLU BİLAL ERDOĞAN İÇİN NELER SÖYLEDİ?

Taner Yıldız, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında son dönemde yaşananlara ilişkin şunları söyledi: "Siz şimdi kalkacaksınız Başbakanımızın oğluyla alakalı, adı Bilal Erdoğan olmasın vatandaşımız Ahmet oğlu Mehmet olsun. reaksiyonumuz değişmeyecek diyorum. Bakın yapılan itham şu TÜRGEV denen vakfın trafo ihtiyacında naptınız? 100 bin tane trafo var Türkiye'de, 100 bine ne yaptıysak onu yaptık. Fatih Belediyesi'nin ayırdığı 2 metreye 2.5 metre ve 2 metreye 4.5 metre alanındaki bir yerin Başbakan Erdoğan'ın oğlunun mülkiyetine değil, vakfın mülkiyetine değil, TEDAŞ'ın mülkiyetine tescilini yaptırıyoruz. Bu, konu edilebiliyor. Ben bunu kabul edebilir miyim? Ben bunu çok komik buluyorum. ama siz bunu adını söyleyip de gerisini artık bir kenara bırakırsanız; bunu artık hiçbir şekilde kabullenemem. O zaman derdinizin başka birşey olduğu kanaatine varırım."

IRAK PETROLÜ KONUSU

Kuzey Irak petrol gelirleri ile ilgili konuşan Yıldız, "3 temel kaygı vardır, kaygıları giderecek formülleri sıraladık. ABD bankaları gündeme geldi, bizim talebimiz değil dediler. Bize resmi olarak ABD'den böyle bir talep gelmedi. ABD'de ve Avrupa'da kredibilitesi çok yüksek bir bankadan bahsediyoruz" dedi.

1 OCAK'TA ZAMLAR GELİYOR

1 Ocak'tan itibaren bazı alanlarda yapılacak zamlarla ilgili şunları söyledi: "17 Aralık'tan sonra Türkiye şirketleri 50 milyar dolar değer yitirdi. Dün toparlanma başladı. Türkiye istikrarını kaybetmez. Bazı testlerde geçiyoruz, bu aşılacak. Asgari üretliden başlayarak alım gücünde yapılan fiyat değişikliklerinin daha az bir şekilde olacağını görüyoruz. Ama enerji sektörü olarak böyle bir düzenlemeye gitmiyoruz."

TRANS ANADOLU HATTI'NDA PAYIMIZ ARTACAK

Trans Anadolu Hattı'nda Türkiye'nin hisselerinin yüzde 20'den 30'a çıkacağını belirten Yıldız, "Oradan geçen gazın alıcısı ve sahibiyiz. Hisselerimizi artırıyoruz. Çünkü dengelenemek zorunda olduğumuz gelir-gider tablomuz var" dedi.
"2014'te inşallah çok daha iyi gelişmeler olacak" diyen Yıldız, şöyle devam etti: "Türkiye'nin lehine, olumsuz hava şartlarını dağıtacak gelişmeler olacak."

'NEFSİNE UYAN ARKADAŞA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK'

Her zaman dürüst arkadaşlarla çalışmaya devam edeceklerini de ifade eden Yıldız, "Ama nefsine uyan arkadaş varsa tahammülümüz yok. İyi niyetlerle yola devam edeceğiz.  Ayağı aksayanları, tökezleyenleri bir kenara bırakıp yola devam edeceğiz. Türkiye bu şekilde yönetilmeli" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)