BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporYıldız oyuncu mahkemelik oldu----

Yıldız oyuncu mahkemelik oldu

Yıldız oyuncu mahkemelik oldu
28 Ağustos 2013 - 12:12 www.finansgundem.com

Beşiktaş'ta forma giyen ünlü oyuncuya alacak davası açıldı...

Beşiktaş'ta forma giyen futbolcu Muhammet Demirci ile menajeri Ekrem Örenç mahkemelik oldu. Sözleşme gereği Demirci’nin transferinden alması gereken ücretin eksik ödendiğini iddia eden Örenç, mahkemeye başvurarak alacağı olan 100 bin TL’nin yasal faiziyle kendisine ödenmesini istedi.
“SÖZLEŞME GEREĞİ YÜZDE 50 ALACAK”
İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verilen dava dilekçede Ekrem Örenç ile Muhammet Demirci’nin velileri arasında 15 Kasım 2006’da menajerlik sözleşmesi yapıldığı belirtildi. Sözleşme gereği futbolcu profesyonel yapıldığında Türkiye içinde ya da yabancı bir ülkede sonuçlanması halinde transfer ücretinin ve alacağı garanti paranın net yüzde 50’sinin menajerine profesyonel sözleşmenin imza tarihinden itibaren en geç bir ay içinde ödenmesi gerektiği ifade edildi. 
“100 BİN TL ÖDENMEDİ”
Dilekçede, “Futbolcunun maaşı, maç başı ücreti, primleri, reklam ve sponsorluk ve medya(sinema, TV, basın, internet) anlaşmaları için aldığı ücretten danışman menajerine artı net yüzde 50 ücret ödeneceği kararlaştırılmıştır. Ekrem Gönenç, futbol teknik direktörlüğü diplomasına haizdir. Muhammet Demirci’yi çeşitli spor tesislerinde yeteneklerini geliştirmesi ile ilgili özel olarak çalıştırmıştır. Muhammet Demirci 2012-2013 sezonunda Beşiktaş Spor Kulübü’nden 300 bin TL garanti para almıştır. Bu paradan sadece 50 bin TL ödenmiş sözleşme hükümlerine göre ödenmesi gereken 100 bin TL’yi ödememiştir” denildi. 100 bin TL’nin 8 Temmuz 2013’den itibaren yasal faiziyle Demirci’den alınarak Örenç’e ödenmesine karar verilmesi talep edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)