BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYıldız, İngiliz Jacob’s’u vitrine mi çıkardı?----

Yıldız, İngiliz Jacob’s’u vitrine mi çıkardı?

Yıldız, İngiliz Jacob’s’u vitrine mi çıkardı?
20 Şubat 2019 - 14:42 www.finansgundem.com

Yıldız Holding'in birkaç ülkedeki varlıklarının satışının olabileceğini konuşulurken, o markalardan birinin United Biscuits bünyesindeki Jacob’s olduğu iddia ediliyor.

CÖMERT YILDIZ – FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL

2008 yılından bu yana satın aldığı Godiva, DeMet’s Candy ve United Biscuits ile bir anda küresel oyuncuların arasına katılan İstanbul merkezli Yıldız Holding, bünyesindeki bazı varlıklarını satacağını dün Finansgundem.com’dan yazmıştık.

Geçen yıl bankalara toplam 6.5 milyar dolarlık borcunu yeniden yapılandırmak için anlaşan Yıldız Holding Global Başstratejisti ve M&A Sorumlusu Nurtaç Ziyal Afridi, şirketin atıştırmalık ve çikolata sektöründe öncü olmayı hedeflediklerini belirtmişti. Afridi, “Yurtdışındaki fabrikaların bazılarının kapasitesine ihtiyacımız yok veya atıllar; bunları elden çıkarmak istiyoruz. Bazı markalarımız da global olarak odaklanmak istediğimiz ana iş alanlarının dışında kalıyor. Bu atıl markaları da elden çıkarmak istiyoruz" demişti. Godiva’nın Asya-Pasifik pazarında başta Japonya olmak üzere birkaç ülkedeki varlıklarının satışının olabileceğini hatırlatan Afridi, Yıldız Holding’in özel yatırım kolu Gözde Girişim'in Franklin Resources’dan danışmanlık desteği aldığını belirtmiş, bu yıl Kümaş Manyezit Sanayi dahil 2 veya 3 varlık satışı yapmak istediklerini söyleyerek ve "Organik büyüme dönemindeyiz ve çekirdek faaliyetlerimize odaklanıyoruz" ifadesini kullanmıştı.

1851’DE İRLANDA’DA KURULDU

İşte o satış için konuşulan markalardan birinin United Biscuits bünyesindeki Jacob’s olduğu iddia ediliyor. Yıldız Holding’in, kraker markası Jacob’s firmasını 100 milyon sterlinin üzerinde yani 685 milyon liradan fazla bir bedelle satmayı planlıyor. İngiliz medyasının da bir süre önce duyurduğu bu satış için ilgilenenler arasında Jammie Dodgers markasının sahibi Burton Biscuit Company var.

1851'de İrlanda'da William Beale Jacob ve kardeşi Robert tarafından kurulan şirketin temeli W & R Jacob adlı firmaya dayanıyor. Ardından İngiltere’deki Liverpool’a üretim tesisini taşıyan şirket, 1917’te burada bir fabrika açtı. Bir çok kez el değiştiren şirketin eski sahipleri arasında Fransız şirketi Groupe Danone’da var.

Yıldız Holding temel faaliyetlerine odaklanıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)