BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYıldız Holding virüs paniğini rafa kaldırdı ----

Yıldız Holding virüs paniğini rafa kaldırdı

Yıldız Holding virüs paniğini rafa kaldırdı
11 Mart 2020 - 17:26 www.finansgundem.com

Türkiye’de de varlığı açıklanan Korona virüsle ilgili tüm gelişmeleri yakından takip eden Yıldız Holding çalışanların eğitimi dahil tüm iş süreçlerini önceden planlamış.

Covid-19 virüsü ile tüm dünyada çeşitli önlemler alınıyor. Devlet kurumları ve özel şirketler bir yandan toplumu ve çalışanları bilgilendirmeye çalışırken bir yandan da ekonomik faaliyetleri kesintiye uğratmadan devam ettirme gayretinde.

Aldığımız kulise göre; atıştırmalık, gıda ve perakende alanında lider şirket ve markalarıyla 4 milyarlık nüfusa erişen Yıldız Holding gelişmeleri yakından takip ediyor ve tüm iş süreçlerini önceden planlamış.

STOK MİKTARINDA İNCE HESAP!

2019 yılını 62 milyar TL ciroyla kapatan Yıldız Holding, tedarik, üretim ve dağıtım alanında birden çok alternatife sahip. Üretimin büyük oranda otomasyonla gerçekleştiği, HACCP ve GMP gibi yüksek hijyen standartlarının uygulandığını belirten yetkililer, başta Türkiye olmak üzere faaliyet gösterdikleri tüm ülkelerde insanların ihtiyaç duyduğu gıda ürünlerinin kesintisiz bir şekilde hem üretim hem de dağıtımında bir sorun yaşamamak için gerekli tüm tedbirleri almış durumda. Çalışanların normal iş güvenliği ve sürdürülebilirlik eğitimlerine Aralık ayı itibariyle bir de Covid-19 ile mücadele eklenmiş.

Kaynaklardan alınan bilgiye göre, grubun üretimle ilgili ana girdilerinde Aralık ayından bu yana stok miktarını tüm olumsuzlukları hesaba katarak yapması ve tedarik ülkelerini çeşitlendirmesi en önemli avantajı. Öte yandan Çin’de salgının kontrol altına alınması ve karantina süresinin aşamalı olarak sona ermesiyle grubun Çin mağazaları %90 oranında açılmış. Orta Asya, Avrupa ve Afrika ülkelerindeki fabrikalar Türkiye’de var olan fabrikalar ile koordine edilmiş durumda.

EN KÖTÜ SENARYOYA GÖRE HAZIRLIKLAR TAMAM

Yıldız Holding’in perakende grubunda yer alan ŞOK, Bizim Toptan, SEÇ Marketler ve online alışveriş platformu istegelsin de en kötü senaryoya göre stok ve tedarik zincirini planlamış. Tüketicilerin hiçbir gıda ve ihtiyaç maddesini temin etmekte sorun yaşamayacaklarını ifade ediyorlar. Grup ayrıca perakende çalışanlarına da, virüs mücadelesi ile ilgili eğitimler vermiş. Haber hazırlanırken ŞOK marketin de içinde olduğu perakende devlerinin BİST’teki hisseleri ortalama %10 artış gösterdi.

HİSSELER PRİMLİ

Şirket yetkilileri, ticari hedeflerinde herhangi bir negatif sapma beklemediklerini ifade ederken, holdingin 2020 çalışmalarını finansal ve üretim açısından planlandığı gibi devam ettireceğini söyledi.
BİM % 6,04
Migros % 8,94
CarrefourSA % 18,04
Şok Marketler % 11,52
Bizim Toptan % 16,37

(17.35 itibarıyla)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)