BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYıldız Holding, üç gruba mı ayrılacak?----

Yıldız Holding, üç gruba mı ayrılacak?

Yıldız Holding, üç gruba mı ayrılacak?
04 Ocak 2016 - 12:59 www.finansgundem.com

Murat Ülker’in yeni yapılanma çalışmalarına ağırlık verdiği, çok yakında açıklama yapacağı öne sürüldü.

Godiva, Demet's, United Biscuits ve Ülker markalarının sahibi Yıldız Holding, son yıllarda yaptığı operasyonlarla global bir oyuncu haline geldi. Holding, dört kıtada, 4 milyar tüketicinin yaşadığı bir coğrafyada faaliyet gösteriyor. 14 ülkede 77 fabrikası bulunan Holding bünyesinde 49 bin kişi istihdam ediliyor. 2015 rakamları henüz resmi olarak açıklanmadı ama konsolide cironun 20 milyar TL'nin üzerine çıkması bekleniyor. Yıldız Holdingin patronu Murat Ülker, son dönemlerde yaptıkları açıklamalarla sık sık yeni yapılanmanın sinyallerini veriyordu.

Gıdanın her alanında olan grup son zamanlarda ana İş kolu olan atıştırmalık ve çikolatayı öne çıkarıyor, diğer alanlardaki işlerini İse fırsat buldukça satıp sektörlerinden çıkıyor. Önce süt ve süt ürünleri şirketi Ak Gıda'yı satarak bu sektörden çekildi. Kısa bir süre önce de Çamlıca gazoz ve ColaTurka markalarının bulunduğu İçecek grubu şirketini sattı. Holding, 2015'te bu satışlarıyla gündem oldu.   Para dergisinin kulis haberine göre Murat Ülker'in yeni yapılanma çalışmalarına hız vermiş ve yeni yılın ilk haftalarında bu yeni yapılanma kamuoyu ile paylaşılacakmış.

Habere göre Yıldız Holding üç ana gruba ayrılacak; Amerika merkezli Godiva ve Demet's Candy Company ayrı bir grup, İngiltere merkezli United Biscuits ayrı bir grup, Ülker markası ayrı bir grup olacak. Perakende ve gıdanın diğer alanları İle ilgili henüz karar verilmemiş. Bunlar ya Ülker çatısı altında olacak ya da dördüncü bir grup halinde yapılandırılacak. Her grubun başına bir başkan atanacak. Grup başkanı olacak İsimler şimdilik sır gibi saklanıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)