BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYıldız Holding Enfesler’in makinelerini de satıyor----

Yıldız Holding Enfesler’in makinelerini de satıyor

Yıldız Holding Enfesler’in makinelerini de satıyor
24 Şubat 2019 - 11:20 www.finansgundem.com

Yıldız Holding, sahibi olduğu Enfesler Gıda’daki çay paketleme makineleri satma kararı aldı

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Ülker ailesinin yönettiği Yıldız Holding, bir yandan küresel alanda önemli şirket ve operasyon satışlarına imza atarken bir yandan da iç pazarda bazı varlıklarını da elden çıkarıyor. Geçtiğimiz hafta Godiva’nın Japonya, Güney Kore, Yeni Zelanda ve Avustralya’daki ağını satan Yıldız Holding, şimdi de sahibi olduğu Enfesler Gıda’daki çay paketleme makineleri satma kararı aldı. Kopuz Şirketler Grubu’na ait Vega Gıda ile görüşmelere başlayan Yıldız Holding, işte bu varlıklarını devretmeye hazırlanıyor.

2017’de de Enfesler Gıda Sanayi, kullanılmayan Trabzon’daki fabrikasını ve arsasını Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne yani ÇAYKUR'a satma kararı almıştı. Yıldız bu saıtş karşılığında ise ÇAYKUR markalı ürün almıştı.

Birlikte Tadım Çay’ı kurdular

Yıldız Holding'e ait Enfesler Gıda, Türkiye'nin en büyük çay markalarından biri olan, Oba Çay ile tanınıyor. 2005’te Yıldız Holding, Kopuz Şirketler Grubu`na ait Tadım Çay`ın yarısını satın alarak çay pazarına adım atmıştı. 1995 yılında Kurabiye, çikolatalı krema ve draje üretimi ile sektöre adım atan Vega Gıda’nın Rize’de 20 bin metrekarelik bir üretim tesisi var. Kopuz ayrıca 2011’de Vega Çay’ı kurmuş ve Rize’de üretime başlamıştı.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)