BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYıldırım'dan 'Bacanak' açıklaması----

Yıldırım'dan 'Bacanak' açıklaması

Yıldırım'dan 'Bacanak' açıklaması
09 Ocak 2014 - 12:56 www.finansgundem.com

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bacanağı konusunda ilk kez konuştu...

Aynı zamanda Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Yıldırım, yerel seçim çalışmaları kapsında Selçuk ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu, kahvehanede çay içti, vatandaşlarla sohbet etti. Basın mensuplarının İzmir merkezli operasyona ilişkin sorularını da cevaplandıran Yıldırım, şöyle dedi:
"Bir adli vakadır. Süreç başlamıştır yani soruşturması devam eden bir iş hakkında bizim detaylı bilgi almamız söz konusu değildir, böyle bir şeye ihtiyaç da yoktur. Yargı kendi işini yapsın. Bacanağım olmazsa babam olsun, yanlışı olan varsa hesabını verir kardeşim. Hiç kimse bunu oraya buraya istismar etmeye kalkmasın. Yeri bellidir, yurdu bellidir, giderler alırlar gereğini yaparlar."
    
''ŞEHİR DIŞINDAYDI HERHALDE DÖNMÜŞTÜR''

Bacanağının soruşturma kapsamında "firari" olduğu yönündeki iddiaların sorulması üzerine Yıldırım,  şunları kaydetti:
"Nereye kaçacak. Adaletten kaçılmaz. Benim bildiğim şehir dışındaydı herhalde dönmüştür, gereken yapılır. Ben görüşmedim. Benim bacanağımdır ama işiyle gücüyle işim olmaz. Biz kendi işimize bakıyoruz. Kimseyi de peşinen mahkum etme hakkımız yoktur. Gidecekler sorular sorulacak, ifadeleri alınacak, ondan sonra gereği yapılacak ya beraat edecek ya mahkemeye sevk edilecek. Bu kadar basit.

''3 SENE BEKLEYCEKSİNİZ, BİZ SEÇİME BAŞLADIK BİSMİLLAH BÖYLE BİR OPERASYON YAPACAKSINIZ''

Ama kötü olan şey şu. Ben söyledim oraya buraya çektiler. 2011 yılının başında başlayan takip var. Eğer bunlar suç işliyorsa fotoğrafını çekip arşivlemek değil suç üstü yapıp gereğini yapmanız lazım. Suç işleyene göz yummak da suçtur. Benim dediğim budur, suçtur. Üç sene bekleyeceksiniz, biz seçime başladık bismillah böyle bir operasyon yapacaksınız. Yüzde yüz haklı da olsanız bunun izahı yok. Kapanmış bir dosya beklemiş, uyutulmuş 'Ha biz nasıl burada adayı sabote ederiz, nasıl soru işaretleri oluştururuz' buna yönelik bir faaliyet. İşin öbür tarafına karışmam. Oradaki yargıyla ilgili iş neyse o yürüyecek. Ama manidar dememin arkasındaki sebep budur. Dördüncü sene ortaya konacak bir iş değildir. Eğer varsa bir suç, ceza kanununun 160. maddesi açıktır. Suçlunun da şüphelinin de hakkını korumak savcıların görevidir. Yargılamadan bütün bilgileri kamuoyuna servis etmek aynı derecede suçtur. Kim olursa olsun. Maalesef Türkiye'de bu yanlış eskiden beri yapılıyor. İşte bunları düzeltmemiz lazım, hukuk devletinde kimse mahkum olmadan ispat olmadan suça mahkum edilemez. En önce buna hukuk adamlarının hassasiyet göstermesi gerekir."

''YÜZDE 25 BAŞARI DEĞİL''

İlk operasyonun 17 Aralık'ta yapıldığını gözaltına alınan 96 kişinin 76'sının serbest bırakıldığını hatırlatan Binali Yıldırım, "Neydi bu adamların suçu? Bu başarı mıdır yani. Yüzde 25'ini tutuyorsunuz yüzde 75'i evlerinden toplanıyor, gece yarısı götürüyorsunuz sonra serbest bırakıyorsunuz. Daha titiz olmak lazım. Daha itinalı olmak lazım. İnsanları, aileleri karşısında, tanıdıkları karşısında, toplum karşısında suçlu olarak ilan etme hakkımız yok. Yüzde 25 asla başarı değildir.''
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIYAMET.09 Ocak 2014 17:54

    Bu ülke seçimlerden sonra iki aşamaya bölünecektir birisi akp yağdanlıkçıları diğeride ,gerçekleri görüp diğer partilerlen birleşenler şimdiden yazmaya başladılar CHP ile MHP neden birbirlerini destekliyorlar ikiside zıt parti diye bizler başımızdaki hükümdarı diktatörü yıkmak için ne sağ nede sol bizler birleşmeye hazırız.yeterki başımıza getirdiğimiz yerlen bir olsun oda içeride hesap versin işte bizleri bukadar kendilerinden soğuttular.anladınızmı.

  • ABK09 Ocak 2014 17:10

    daha dün meydan meydan yargıya hakaretler yağdıran chp baş m. bay KK değil miydi? polislere gezi meydanlarında ana avrat küfreden chp m.veilleri değil miydi? hele cemaat denilince kırmızı görmüş boğa gibi olmaz mıydı bu chp-mhp? ne oldu da bugün aşkları depreşti. bu aşkın da bir karşılığı varmış! samanyolu yayın gurubu da sinesini onlara sonuna kadar açmış... gece gündüz tüm açıklamaları döndürülüp döndürülüp yayınlanıyor. kıyamet hakketen yaklaşmış.

  • Kağan09 Ocak 2014 13:48

    Uzan bile konuşmaya başlamış, kendisine uygun ortam doğdu herhalde.

  • Adalet09 Ocak 2014 13:46

    Babası olsa adalete teslim edermiş, görüyoruz adaleti teslim alıyorsunuz

  • Murat09 Ocak 2014 13:40

    Manidar bi açıklama:)

  • dobra 09 Ocak 2014 13:38

    yürü be yıldırımmm izmir li uyandı yanında hangi oyunlar bozar artık bu uyanışı yolun açık ola sayın BAŞKAN

  • vatandaş09 Ocak 2014 13:15

    Boş laf bunlar...

  • ahmet09 Ocak 2014 13:10

    adalet mi var hukuk mu var.....