BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporYıldırım: Tek suçum Atatürkçü olmak----

Yıldırım: Tek suçum Atatürkçü olmak

Yıldırım: Tek suçum Atatürkçü olmak
25 Ocak 2014 - 11:10 www.finansgundem.com

Aziz Yıldırım: 16 yıldır Fenerbahçe Kulübü'ne siyaseti sokmadık

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Faruk Ilgaz Tesisleri'nde konuşuyor. İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

- 16 yıllık süre içinde bu kulübe hiçbir zaman siyaset sokmadık

- Fenerbahçe Atatürk'ün kulübüdür. Fenerbahçe, Cumhuriyeti koruyacak son kaledir

- Tek suçum Atatürkçü olmaktır

- Bize yapılanları tartışmak ya da bir şey anlatmanın da anlamı kalmadı. Kamu vicdanı olan şike davası olmadığını biliyor

- Veda konuşması yapmıyorum. İçerde olmam ya da dışarda olmam fark etmez.

- Onursal Başkan olmam yönünde bir istek olduğunu iletti. Böyle birşey yaparsanız beni incitirsiniz. Ben Fenerbahçeli'yim. Bu kulübün kapısında bekçi olmaya razıyım.

- Fenerbahçe ne olacak? Tüzükte ne yazıyorsa o olur. Aziz Yıldırım başkan şu olacaktır demez, demeyecektir. İmkanım olursa oyumu kullanırım ve kime attığımı söylerim. Padişahlık sistemi yok. Böyle birşey yaparsam beni tenkit edin, uyarın. Tüzükte ne yazıyorsa o olur. Fenerbahçe benden sonra yolunu bulur.

- Türk sporunun sorunları ile ilgili konuşayım. Her gün eve polis gelecek mi diye bekliyoruz. Bundan korkmayız bunu da gösteriyoruz.

- Devlete sesleniyorum. Bütün kurumlar gibi vergilerimizi ödüyoruz. Bizden başka kimse vergisini tam ödemiyor. Fakat bunun karşılığında havuzdan 35 milyon dolar para alıyoruz. Gerekirse Anayasa Mahkemesine götüreceğiz. Devlet vergisini alıyor, stadlarda oynanan maçlardan yüzde 7 pay alıyor... Her türlü gelirimizden yüzde 7 pay istiyor. Gençlik Spor Genel Müdürlük'ün Fenerbahçe'ye hiçbir katkısı yok. Devletin spora önem vermesi lazım. Yayın haklarını serbest bırakın. İsteyen istediğine satsın. İddia isim hakları serbest bırakılsın. Buradan tüm kulüpler için haykırıyorum hakkınızı isteyin.

-Kalamış’ta ihale yapılacak. Bu ihalede Kalamış'ta yat limanı yapılacak. Ben çıkarmıyorum, devlet bunu ihaleye çıkaracak. Ben de böyle bir projenin içinde yer almak istedim. Koç grubu ile Ferit Şahanek ile görüştüm. 'Bizi de alın yüzde 20 gibi küçük bir pay alalım Fenerbahçe'ye de katkı olsun' dedim. 'Vay efendim bunu yapamazsınız. İzni kimden aldınız?' Ben yapmadım kardeşim siz ihaleye çıkartıyorsunuz ben giriyorum.


-Geldik banka projesine. Öyle bir büyük banka değil küçük banka. Tabii devletten izin alacağız. Devletten izin almadan böyle bir şey yapabilr misiniz?

FenerLand projesi. Dereağzı’nda futbol sahasının olduğu yere bu projeyi yapalım dedik. Bir taraf vatandaşa açık olsun diğer taraf kulüp üyelerine ait olsun dedik, vay efendim bunu nasıl yaparlar dediler.

Size bir tutanağın sonunu okuyacağım.

Sayın Başbakanımız 1995 yılında FenerLand projesinin yapılması için destek olmuştu. Bugün ise sen bunu nereden yapacaksın deniyor. Hepinizden tek ricam var. Statlara yeni bir şey getirildi çok özür dilerim yuh deseniz statlar kapanıyor. Bu sene Fenerbahçe muhakkak şampiyon olmalı. Olsa ne olur olmasa ne olur ama birlik ve beraberliğimiz için şampiyon olmamız lazım. Hepimizin Fenerbahçe’ye sahip çıkması lazım.
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mert25 Ocak 2014 20:41

    şike yaparak cumhuriyet kurtuluyorsa o cumhuriyet zaten çökmüştür

  • mali25 Ocak 2014 20:24

    Lafa bak. Sanki bu memlekette devletin kurucusu ulu önderi sevmeyen var. Atatürk'ü istismar etmeyelim. Spor sevgisi ve önderliğinin de kurallarına uyulmalı.

  • fener25 Ocak 2014 19:20

    atatürk sağ olsaydı yüzünüze tükürürdü.

  • ceko25 Ocak 2014 17:53

    zaten bu mason modelleri sıkışınca hemen atatürk .ün gölgesine siniyor sahte atatürkcüler sizi tam tersi atatürk düşmanısınızz

  • hakkı25 Ocak 2014 17:04

    yıldırım bu ülkede esas garip olan ne biliyormusun? bu kafası çalışmaz halk sırf fanatikliği için isterki ülke batsın ama senle ve türkiye ligi ile tüm gerçekler açığa çıkmasın. birisini suçla günah keçisi yap sıyrıl, işte bu karaktersizlerin karakteri. bu işten fayda sağladılar mı tamamdır, gerisi mühim değil

  • herdem25 Ocak 2014 16:26

    şu boşbakana hala daha adam yerine koyup cevap veriyorsunuz ya

  • Komplocular25 Ocak 2014 16:20

    Fenerbahçem 30 Mart 2014'ü bekliyor!

  • gerçek25 Ocak 2014 15:56

    Atatürkçülük sömürülüyor ama bu ülkede esas olarak din sömürülüyor. hiç bir atatürkçü, laik, erdoğan kadar tehlikeli değil, hem malı götürmüşler hem onu bunu suçluyorlar

  • rrr25 Ocak 2014 13:44

    tek sucun fazla büyüdün ,bu ülkede sevmezler böylesini !!!

  • ahmet25 Ocak 2014 13:26

    ataturkun kemikleri sızlıyor bu kemalistciler yuzunden.simdi yapılanlarla ataturkcu olmanın ne anlamı varsa.artı ataturkcu olan melek oluyor sanki.

  • ergun25 Ocak 2014 13:15

    Hadi ordan şikeci...Şimdide Atatürk ü karıştırıyor son çıkar yol olarak.

  • dd25 Ocak 2014 12:27

    Hala daha banka diyor. Ya sen kafayı mi yedin bankacılık mevzuatında kurulacak olan bankanın küçüğü büyüğü mu var. Hepsinden aynı giriş payını alıyor. Türkiyede bir kulübün bütçesi yeterli banka açmaya tutarlı ol biraz. Belki davanda haklı olabilirsin ancak böyle tutarsız konusupta komik duruma düşme

  • xyz25 Ocak 2014 11:22

    BU ÜLKEDE SIKIŞAN HEMEN KEMALİST OLUYOR, SIKIŞAN ARKASINA SIĞINIYOR...