BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYıldırım Demirören'e EPDK darbesi----

Yıldırım Demirören'e EPDK darbesi

Yıldırım Demirören'e EPDK darbesi
01 Aralık 2013 - 13:24 www.finansgundem.com

​LPG cezalarında ikinci perde. EPDK, Milangaz'ın 65, Aygaz'ın 20 milyonluk ürününe el koyacak


EPDK, Demirören'e ait Milangaz'ın 65,  Koç Grubu'a ait Aygaz'ın 20 milyonluk ürününe el koyacak. Diğer şirketlerdeki ürünlerle bu miktar 120 milyonu geçecek
Sabah'tan Mehmet Nayır'ın haberine göre; Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) LPG sektörüne başlattığı sıkı denetimde ikinci perde açılıyor. 28 şirketin lisansını iptal eden ve 340'ar bin lira ceza kesen kurum, şimdi de firmaların piyasa değeri 120 milyon liranın üzerinde olan 30 bin ton LPG'sine el koymaya hazırlanıyor.
Mahkeme kararı ile gerçekleşecek el koyma işleminde en büyük payı yaklaşık 65 milyonla Milangaz, 20 milyonla Aygaz, 8 milyonla İpragaz alacak. Milangaz'ın deposunda 16 bin ton, Aygaz'ınkinde 6 bin ton, İpragaz'ınkinde ise bin 600 ton LPG bulunuyor.
LPG KANUNU'NDA VAR
LPG Kanunu'na göre standart dışı ürün tespit edilmesi durumunda, şirketlerinin lisansının iptal edilip, depolarındaki tüm mala el konulması gerekiyor. Kanunu uygulayan EPDK, denetim tarihinde depolarda yer alan ürünleri tutanaklarla tespit etti. Kurum şimdi mahkeme kararı çıkaracak. Şirketlerin depolarındaki ürünlerin piyasa değerini tahsil edecek. 28 şirketin deposundaki 30 bin tonun üzerindeki ürünün mali karşılığı 120 milyon lirayı buluyor.
LİSANSLAR GERİ VERİLDİ
Kanuna göre şirketlerin lisans almasının önünde engel bulunmuyor. EPDK'nın LPG sektöründe iptal ettiği 10 dağıtıcı, 5 tane de depolama lisansı dün itibarıyla yeniden verildi. Lisans verilen şirketler arasında Aygaz, Milangaz ve İpragaz'ın da olduğu belirtildi.
DENETİMLER 2012'DE BAŞLADI
EPDK, LPG sektöründe sıkı denetim dönemini 2012'de başlattı. Kurum, ilk denetimlerinin sonucunda farklı şirketlere ait 64 depoda standartlara aykırı ürün bulmuş, bu konuda soruşturma başlatmıştı. Kurum, toplam 28 şirketin depolama ve dağıtım lisansını iptal etmişti. Şirketlere 340 biner lira ceza kesmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)