BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYılda 5 milyon ton ekmek çöpe gidiyor----

Yılda 5 milyon ton ekmek çöpe gidiyor

Yılda 5 milyon ton ekmek çöpe gidiyor
15 Eylül 2014 - 15:54 www.finansgundem.com

Ambalaj kullanılmadığı için yılda 5 milyon ton ekmek çöpe gidiyor

Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı Sadettin Korkut, Türkiye’de yılda 1.5 milyon taze sebze ve meyve ile 5 milyon ekmeğin ambalajla satıldığı için milyonlarca liralık tasarruf edildiğini söyledi. Ekmeklerin ambalajla satılmaya başlamasıyla ekmek israfının yüzde 18 oranında azaldığını belirten Korkut, “Bu da yılda 384 bin ekmeğin çöpe gitmesinin engellenmesi anlamına geliyor” dedi.

Türkiye’de hala yılda 5 milyon ton ekmeğin çöpe gittiğini belirten Korkut, “Aslında yasalar ve yönetmelikler çıkarıldı, ekmeklerin küçülmesi ve ambalaj içinde satılması gerekiyor. Bu konuda yetkili kurumların denetimleri artırması şart. Henüz yüzde 18’ini kurtarabildik, buna karşın 5 milyon ton ekmek çöpe gidiyor. Bu da Türkiye gibi ekmeği çok tüketen bir toplumda pahalı ekmek yenmesine yol açıyor. İsrafı engelleyebilirsek ekmeğin fiyatı da ucuzlar” dedi.

Ambalaj Sanayicileri Derneği olarak Türkiye’de satılan tüm ekmeklerin üretildiği ve satıldığı yerlerde ambalajlama kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Korkut, “Kamu bu konuda adım atarsa yaptırımları artırırsa biz ortaya çıkacak ihtiyacı karşılayabilecek durumdayız. Sektör olarak buna hazırız” mesajını verdi.

Sektörün bir diğer sorunun da geri dönüşüm olduğunun altını çizen Korkut, “Ambalaj denince akla hemen çevre geliyor, bu da normal. Biz sürekli daha çevreci ambalajlar geliştiriyoruz, üretiyoruz, müşterilerimize sunuyoruz. Burada önemli olan konu geri dönüşüm. Geri dönüşüm oranının artması bizim maliyetlerimizi de azaltacak, çevre temizliğine de katkı sunacak. Maalesef Türkiye’de geri dönüşüm oranı yüzde 42” dedi. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)