BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYiğit Bulut'tan o söylemlere çok sert yanıt!----

Yiğit Bulut'tan o söylemlere çok sert yanıt!

Yiğit Bulut'tan o söylemlere çok sert yanıt!
30 Aralık 2015 - 08:45 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, katıldığı canlı yayında "öz yönetim, özerklik" söylemlerine çok sert yanıt verdi

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, TRT Haber TV'de katıldığı programda, "öz yönetim, özerklik" söylemlerine sert tepki göstererek "Bunlar ham hayaldir. Üzerinde konuşulmaya bile değmez. Bu tip adamlar gidip Rusya'da destek arıyorlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden tek çakıl taşı almayı düşünenlerin aklına şaşarım" ifadelerini kullandı.

Bulut, "özerklik, öz yönetim" gibi söylemlerde bulunan siyasilere TOY (Terörün Organik Yavruları) şeklinde niteleyerek "bu toplum bunlara anayasal düzen içerisinde en ağır cevabı verecektir" dedi.

Yiğit Bulut şöyle konuştu:

2001 krizinde bu ülkenin insanları bitmişti, denize dökülmüştü. İzmir'den Yunan'ı biz denize dökmüştük, ama emperyal sistem bizi 2001 krizinde denize dökmüştü.

O günlerden bugünlere geldik. Bugün 7 buçuk milyar doları, ülkemizde insanlara bakmak için harcayabiliyoruz. IMF'ye 5 milyar dolar verebiliyoruz. Bugün 1 trilyon dolar sınırına gelmişiz. Bugün, Merkez Bankası rezervinin 135 milyar doları geçtiğini konuşabiliyoruz. Bugün, FED faiz artırmasına rağmen biz pozisyonumuzu koruyabiliyoruz. Savunma sanayisinde yüzde 99 bağımlılıktan yüzde 60 bağımsızlığa gelebiliyoruz.

EKONOMİYLE BİRLİKTE, SİSTEMLE BİRLİKTE TOPYEKÜN BİR AYAĞA KALKIŞ OLMALI

Bütün bunlar çok önemli. Bunları herkesin düşünmesi gerekiyor. Ama yetmez, daha da ileri götüreceğiz. Sistem de üretimle birlikte tekamül etmeli. Yeni anayasayı konuşmalıyız. Başkanlık sistemini konuşmalıyız. Ekonomiyle birlikte, sistemle birlikte, bir topyekün ayağa kalkış olmalı.

BEN BUNLARA "TOY" DİYORUM

Birileri çıkıp "federasyon, özerklik..." diyor. Bunların hepsi ham hayaldir. Bunların üzerinde konuşulmaya bile değmez. Bu tip adamlar gidip Rusya'da destek arıyorlar. Ben bunlara Terörün Organik Yavruları diyorum. Bunlara TOY diyorum ben.  Terörün Organik Yavruları... Siyasi parti kılığına girmiş terör örgütünün uzantıları ve siyasetçi kılığına girmiş Terörün Organik Yavruları.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti topraklarıyla bir bütündür. Asla bölünemez.  Bu topraklarda yaşayan herkes  hangi etnik kökenden gelirse gelsin kardeştir. Hepsi aynı hakka sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin anayasası herkesi eşit şekilde kucaklayacak biçimde yazılmalı, yapılmalı ve Türkiye yeni bir anayasayla taçlandırılmalıdır.

BUNLARA BU TOPLUM EN AĞIR CEZAYI VERECEKTİR

Hiçkimsenin birbirine üstünlüğü yoktur ve en önemli kavram, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmaktır.  Onun haricinde, yok özerk yönetim, yok kendimizi yönetelim, yok şöyle yapalım, yok böyle  yapalım.. .Bunları söyleyenler ham hayal peşinde koşanlardır. Bu toplum, bu ülkenin insanları o TOY'ların cezasını da en ağır şekilde anayasal düzen içinde verecektir. Bundan hiçkimsenin şüphesi olmasın.

İster siyasetçi kılığında olsun, ister seçilmiş gibi görünsün, ister parti teşkilatında olsun, ister medyacı olsun, ister medya içinde olup bu TOY'ları aklamaya, bunları rasyonalize etmeye, bunları aklileştirmeye çalışanlar olsun,  bunların hepsi aynı üst akıl tarafından yönetilmektedir. Ve bu TOY'lar, hangi kılığa girerse girsin, mutlaka anayasal düzen içinde hesap vereceklerdir.

BUNU AKLINDAN GEÇİRENİN AKLINA ŞAŞARIM

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden tek çakıl taşı almayı düşünenin aklına şaşarım. 6 yaşında çocuk şehit polis memuru babasını tabutunun başında uğurladı. O çocuk bize ne mesajı verdi biliyor musunuz? "Bunların kökünü kazı" mesajını verdi. Dağda da olsa, bayırda da olsa, bu ülkeden taş koparmak isteyenini hakkından gel mesajı bıraktı. Herkese bıraktı. Cumhurbaşkanı'ndan sokaktaki insana kadar herkese bu mesajı bıraktı.

Onun için Rusya'ya da gitseler, Amerika'ya da gitseler, Almanya'ya da gitseler, Avrupa'ya da, Avusturya'ya da gitseler, nereye giderlerse gitsinler, bu ülkeye zarar veren çeteler, uzantıları, elebaşları, hangi örgüt adı altında olursa olsun bunların Türkiye'ye karşı en küçük bir başarı şansı yoktur. Bunların hepsi anayasal düzen içinde hesabını bu millete verecektir. Hiçkimsenin bundan şüphesi olmasın. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekrem eren30 Aralık 2015 11:24

    asgari ücrete niye devlet desteği var.kapitalistmisiniz koministmi

  • eren30 Aralık 2015 11:13

    yağcı

  • KEMAL30 Aralık 2015 09:25

    YÜRÜ BE KOÇUM SENİN TUTANIN AKLINA ŞAŞARIM

  • yusuf yıldız30 Aralık 2015 09:21

    sözlerine baksan adamdır.icraata baksan tam bir çöplük..yahu daha asgari ücretteki artışı netleştiremediniz ve işverene yıkmaya çalışıyosunuz ama yok IMF ye şu kadar para verebiliyoruz yok şu kadar dövizimiz var masalları..ne kadar ağzı laf yapan insan varsa cum.başkanı yanına toplamış..