BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYiğit Bulut'tan Derviş'e çok ağır eleştiri!----

Yiğit Bulut'tan Derviş'e çok ağır eleştiri!

Yiğit Bulut'tan Derviş'e çok ağır eleştiri!
10 Nisan 2015 - 10:26 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın Kemal Derviş’in başkan yardımcısı olarak görev yaptığı Brookings Enstitüsü’ndeki program iptal oldu

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası toplantıları için önümüzdeki hafta Washington’da olması beklenen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın Brookings Enstitüsü’ndeki programı iptal edildi. Türkiye’nin G20 Dönem Başkanlığı çerçevesinde düzenlenen Think 20 faaliyetleri kapsamında düşünülen program için Brookings’e resmi bir gerekçe iletilmediği ileri sürüldü.   Washington’daki etkinliğin organizasyonunu üstlenen TEPAV’dan Hürriyet’e yapılan açıklamada ise iptalin Babacan’ın bilgisi dahilinde yapılmadığı belirtilerek, “Etkinliğin nerede yapılacağına ilişkin bilgi Sayın Babacan’a etkinlik programı kesinleşmeden önce verilmemişti. Etkinliğin Brookings’in de arasında olduğu think tanklerle birlikte Reagan Binası’nda yapılması kararını TEPAV vermiştir” denildi.

Bülent Ecevit’in Başbakanlığı’ndaki 57’nci Hükümet’te 2001-2002 yılları arası ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı yapan Kemal Derviş Brookings Enstitüsü’nde Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Derviş en son iki hafta önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla Ankara’da yaptığı görüşme sırasında seçimlerin ardından CHP’nin olası bir iktidarında görev üstlenmeye hazır olduğu belirtmişti.

YENİ DERVİŞ GÖNDERMEYİN

Bu siyasi sözleriyle gündem yaratan Derviş’e ağır eleştiri ise Yiğit Bulut’tan geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı Bulut, salı günü Beyaz Saray’ın hemen karşısındaki Amerikan Ticaret Odası’nda yaklaşık 15 Amerikan şirketinin temsilcisiyle yaptığı toplantıda, Türkiye ekonomisi hakkında bilgi verdikten sonra sözü Derviş’e getirdi. Türkiye’nin değiştiğini ve eskisi gibi olmadığını söyleyen Bulut, “Artık Türkiye’ye Derviş gibi isimler göndermeye çalışmayın, Türkiye’de manipülasyon yapmaya çalışmayın” dedi. Toplantıdan sonra görüştüğümüz Bulut, New York’a geçmesi gerektiğini belirterek konuşmak için zamanı olmadığı söyledi. Ancak toplantıya katılan farklı kaynaklar, Bulut’un toplantıda Derviş’i hedef aldığını doğruladı.

TÜRKİYE-RUSYA HATTI

Bulut’la yapılan toplantıya katılan şirketlerden Hürriyet’e bilgi veren bir yetkili ise Bulut’un ayrıca Türkiye-Rusya ilişkilerine dair çarpıcı değerlendirmeler aktardığını belirtti. Amerikalı şirketleri Türkiye’de yatırım yapmaya davet eden Bulut, kaynağın aktardığına göre Amerikalı şirket yöneticilerine dünyada üç hat oluştuğunu söyleyerek, bunların ilkinin ABD-Kanada-Meksika hattı, ikincisinin Türkiye-Rusya hattı, üçüncüsünün ise İran-Çin-Hindistan-Japonya hattı olduğunu kaydetti. Konuşmasında Avrupa’yı dikkate almayan Bulut’un Türkiye ve Rusya arasında büyüyen ekonomik ilişkilere ağırlık verdiği öğrenildi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ankaralı11 Nisan 2015 21:03

    Bugün Türkiye ekonomisi istikrara kavuştuysa bu Sn Kemal Derviş in yaptığı reformlar sayesinde olmuştur! 2001 krizi Türkiye de ekonomi kurumlarının siyasetten bağımsızlaşması için gereken şartları sağlamış ve sistem evrilmiştir. O günden bugüne üzerine olumlu bir şey eklendi mi diye sormak lazım???