BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYiğit Bulut faiz indirimi istedi!----

Yiğit Bulut faiz indirimi istedi!

Yiğit Bulut faiz indirimi istedi!
17 Aralık 2015 - 09:08 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, Fed'in faiz kararını değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışı kararının piyasalarda agresif olmayan olumlu bir adım olacak algılanacağını söyledi.
 
Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Bulut, "Fed'in faiz kararı piyasa fiyatlaması içinde olan ve beklenen bir gelişmeydi. İlk tepkiyi yurtdışında dolar/TL kotasyonlarında gördük, kur 2.92'den işlem görüyor. Türkiye'de Faiz artışı söz konusu bile olmadığı gibi faizi indirmek için fırsat kollamakta yarar var. Yılsonu olması itibariyle önümüzdeki ortalama 60 gün içinde piyasalarda olumlu bir trend görülebilir." dedi.
 
Bulut şöyle devam etti:
 
"Bu olumlu havayı bozabilecek tek gelişme Rusya ile denklemin ani bozulmalarıdır. Bunun haricinde Fed'in kararı piyasalarda agresif olmayan olumlu bir adım olarak algılanacaktır. Türkiye'de piyasaların sağlıklı işlemesi için sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman ifade ettiği gibi faizlerin düşmesi sağlanmalıdır."
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)