BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYGS'de yanlış soru iddiası----

YGS'de yanlış soru iddiası

YGS'de yanlış soru iddiası
26 Mart 2013 - 19:44 www.finansgundem.com

Pazar günü yapılan YGS'de matematik bölümündeki bir sorunun hatalı olduğunu öne sürüldü.

Konya Sistem Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, dershanenin matematik zümre başkanları Aytaç Uygun ve Danyal Süzgün ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) matematik bölümündeki 30. sorunun hatalı olduğunu tespit ettiklerini söyledi.
Atalay, yaptıkları inceleme sonucunda ''abaküs'' sorusunun doğru cevabını ''C'' seçeneği olarak tespit ettiklerini, ancak ÖSYM'nin cevap anahtarında doğru seçeneği ''A'' olarak verdiğini dile getirdi.
Atalay, ''Abaküs sorusunda her tur sonunda 5. çubuktaki boncuk sayısının bir fazlası 1. çubuğa takılarak turlara devam edildiğinden, 3. turda 1. çubuğa 11 boncuk yerine 16 boncuk takılmalıdır. Çünkü 5. çubukta artık 15 boncuk vardır. Doğru cevap 3. çubuk olur. 'C' şıkkı cevaptır'' dedi.
Naci Atalay, cevap anahtarında ''A'' olarak verilen doğru cevabın, ya ''C'' seçeneği olarak değiştirilmesi ya da sorunun tamamen iptal edilmesi gerektiğini savundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)