BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYetik Mert STFA'nın başına geçiyor----

Yetik Mert STFA'nın başına geçiyor

Yetik Mert STFA'nın başına geçiyor
25 Şubat 2016 - 12:54 www.finansgundem.com

Enerjisa’nın CEO’luğundan ayrılan Yetik Kadri Mert'in yeni görevi belli oldu

Sabancı Holding ile Alman E.ON ortaklığı Enerjisa’nın CEO’luğundan ayrılan Yetik Kadri Mert, Enerya markasıyla faaliyet gösteren STFA Grubu’na geçiyor. 

2011 yılından bu yana Enerjisa CEO’luğu görevinden ayrılan Yetik Kadri Mert’in yeni görevi belli oldu.  Enerji Günlüğü’nün edindiği bilgilere göre Yetik Kadri Mert, STFA Grubu’nun başına geçiyor. 

Mehmet Ali Neyzi’nin ayrılmasından sonra bir süredir boş duran STFA Grubu CEO’luğu görevini Yetik Kadri Mert üstlenecek. 

STFA Grubu enerji sektöründe Enerya markasıyla faaliyet gösteriyor. Enerya Türkiye’nin ikinci büyük doğalgaz dağıtım operasyonunu yürütüyor.  Şirket aynı zamanda elektrik piyasasında da faaliyet gösteriyor. 

1 MART'TA GÖREVE BAŞLIYOR

2003 yılından bu yana çeşitli üst düzey yöneticilik pozisyonlarında bulunarak, 2011 yılından bu yana ise Enerjisa’da CEO görevini yürüten Yetik K. Mert 29.02.2016 tarihi itibarıyla ayrılma kararı verdi. Enerjisa Yönetim Kurulu, Yetik K. Mert’ten boşalan CEO pozisyonuna 
01.03.2016 tarihi itibarıyla, halihazırda Enerjisa Satış Şirketleri Genel Müdürlüğü görevini yürüten Kıvanç Zaimler’in atanmasına karar verdi.

Şirketten yapılan açıklamada şöyle denildi:

Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen Enerjisa’daki bayrak değişimine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Sayın Yetik K. Mert’in liderliğinde Enerjisa, pek çok ilke ve başarıya imza atmış, sektörünün lider ve öncü enerji şirketi konumuna gelmiştir. Bu süreçte, Türkiye’nin en büyük özel elektrik üreticisi olmuş, 3 elektrik dağıtım ve perakende satış bölgesinde 20 milyon nüfusa, 9 milyon müşterisine yönelik yenilikçi çözümleri sektöre kazandırmış ve uygulamıştır. Enerjisa’nın Türkiye’nin Enerjisi olmasında büyük emeği olan Sayın Yetik K. Mert’e değerli katkılarından dolayı Yönetim Kurulumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisine bundan sonra üstleneceği yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi. 
Enerjisa’nın başarı yolculuğuna liderlik etmek üzere Yetik K. Mert’ten bayrağı devralan Kıvanç Zaimler’i de tebrik eden Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, "Sabancı ve E.ON olarak, Enerjisa’da yöneticilerimizi bünyemizde geliştiriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. 2008 yılında Enerjisa’da Ticaret Direktörü olarak aramıza katılan Zaimler’i Enerjisa’nın yeni CEO’su olarak görmek bize gurur veriyor. Bu da gösteriyor ki insan kaynaklarımız bizi farklılaştıran, ileri taşıyan ve bizi büyük bir aile yapan en önemli değerimizdir” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)