BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeşim Meltem Şişli İBB’deki görevinden istifa etti----

Yeşim Meltem Şişli İBB’deki görevinden istifa etti

Yeşim Meltem Şişli İBB’deki görevinden istifa etti
10 Şubat 2020 - 17:01 www.finansgundem.com

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin görevinden istifa ettiği açıklandı.

Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre; Şişli’nin “hakkında yürütülen soruşturmanın selameti açısından” istifa ettiği öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nın Yeşim Meltem Şişli’nin istifasını kabul ettiği belirtildi.

İMAMOĞLU İNCELEME BAŞLATILDIĞINI DUYURMUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin İSMEK çalışanlarına söylediği iddia edilen aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeleriyle ilgili inceleme başlattıklarını açıklamıştı.

Bir gazetecinin, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin İSMEK'te kadın çalışanlara yönelik söylediği iddia edilen aşağılayıcı ve ayrımcı sözleri ile ilgili bir işlem yapıp yapmadıklarına yönelik sorusunu cevaplayan İmamoğlu, konunun çok hassas olduğunu ifade ederek bu sebeple kelimelerini dikkatli seçeceğini söylemişti.

Konuyu incelemeye aldıklarını belirten İmamoğlu, şunları kaydetti:

"31 Ocak itibarıyla süreci kurum içerisinde inceliyoruz. Bu konuda incelemelerimizi başlattık. İkincisi zaten bu konuyla ilgili yasal bir süreç de başlatıldı. Sürecin sonucu bizim, kurumumuz ve çalışma arkadaşımız açısından elbette çok önemli. Benim olduğum hiçbir yerde hiçbir çalışma ve yol arkadaşım, hiç kimseye -ister çalışma arkadaşlarımdan birisine ister herhangi bir vatandaşa- inancından, etnik kökeninden, yaşam biçiminden, giyim ve kuşamından dolayı hiçbir şekilde hakaret edemez, incitemez. Zira bu şekilde davranan bir insan zaten benimle çalışmak istemiyor demektir. Bu insanla benim yan yana durma şansım yok. Böyle bir insanın da benim yanımda yeri olamaz. Bu kadar net. Bu konunun üzerinden, benim hassasiyetimi başka bir yöne çekmeye çalışanlara bunu duyuralım."

Konuyla ilgili ağır ifadeler kullanan bazı erkek gazeteciler ve siyasi beyanda bulunan kişileri kınadığını da dile getiren İmamoğlu, "Çok ağır ifadelerle bir kadına manşetten, 'Ahlaksız kadın' diye başlık atan bir gazeteye, yargısız infazla beyanda bulunan insanlara karşı, sözüm ona kadın hakkı savunucularının bir şeyler söylemelerini beklerdim" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, "Söz konusu iddiaların doğruluğu ile ilgili şu ana kadar bir tespitiniz oldu mu?" şeklindeki soruyu ise "İnceleme devam ediyor. Böyle bir şey olduğunda zaten böyle konuşmam. Şu anda böyle bir tespitimiz yok" diye cevapladı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU VE MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin, düzenlenen bir toplantıda İSMEK bölge sorumlusu kadınlara hakaret ve aşağılayıcı sözler sarf ettiği ve sonrasında çalışanların işlerine son verdiği iddia edilmişti.

Bu iddiaların basında yer almasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konunun soruşturulması için müfettiş görevlendirirken, İSMEK bölge sorumlusu 14 kadın da kadın çalışanlara hakaret ettiği iddiasıyla İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şişli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

YEŞİM MELTEM ŞİŞLİ KİMDİR?

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Şişli, Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'den (TEİAŞ) 2007 yılında emekli oldu.

Şişli, daha sonra bazı elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinde çalıştı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin YILDIRIM10 Şubat 2020 17:41

    Bu şahsın yaptığı kötü ve yanlış davranış biçimi ve tasarruf tabi ki temsil ettiği kurumu bir yerde bağlar.Burada kurumsal ve bireysel olarak yapılmaması gereken bu davranış kabul edilemez.İşin hukuki boyut ve süreci hukukçuların  konusu..İstifa etmesi beklenilen bir sonuç.Üzücü olanı bu tür davranış sahibi kişilerin kurumları sıkıntıya sokması ve yıpratmasıdır.Umarım bu seviyesizce davranışta bulunan ya da bu yapıda olan diğer kurumlarda çalışan kişilere de örnek olur.Konunun izlenmesi,değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması konularındaki hassasiyeti konusunda da büyük şehir belediyesi tüzel kişiliği ile özellikle de bir vatandaş olarak Sn.İmamoğlu na da teşekkür ediyorum.