BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve Hayat‘Yeşil soğuk savaşta’ sigortacılar önemli rol oynayacak----

‘Yeşil soğuk savaşta’ sigortacılar önemli rol oynayacak

‘Yeşil soğuk savaşta’ sigortacılar önemli rol oynayacak
31 Ocak 2022 - 15:13 www.finansgundem.com

İklim değişikliğiyle mücadele hedefleri yükselirken, jeopolitik iklim gerilimlerini dindirme konusunda sigorta şirketleri önemli bir rol oynayacak. İklim gerilimleri, ‘yeşil soğuk savaşa’ neden olabilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz bankası Lloyds tarafından yayınlanan bir rapora göre, tüm dünyada iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik hedefler belirlenirken, yaşanacak jeopolitik iklim gerilimleri, “yeşil soğuk savaşa” yol açabilir. Bu savaşta ise sigorta şirketlerine önemli bir rol düşüyor. Raporda küresel iklim değişikliğini analiz etmek için üç senaryo ele alınıyor. Bu üç senaryo, işbirliği ve siyasi riskler, ekstrem anarşi ve “iklim blokları” arasında rekabet olarak belirleniyor.

Lloyds Yönetim Kurulu Başkanı Bruce Carneige-Brown jeopolitik riskler ve uluslararası komuniteler arasındaki gerilimlerin, iklim değişikliğiyle mücadeleyi karmaşıklaştıran bir unsur olduğunu söylüyor. Carneige-Brown, “şirketlerin önümüzdeki yol için küresel liderlerden ve diplomatik anlaşmalardan işaret beklediğini biliyoruz. Andak aynı zamanda şirketlerin bu geçiş döneminde liderlik rolünü üstlenme sorumluluğunun bulunduğunun da farkındayız” dedi.

Devamında, “Lloyds’un gücünü, küresel olarak işbirlikleri kurmak ve daha sürdürülebilir bir dünyayı mümkün kılan sigorta ürünleri yaratmak için kullanıyoruz” ifadesini kullandı. Insurance News’in haberine göre rapor yüksek hedeflerin enerji geçişi sürecini hızlandırmak için gerekli olduğunu ortaya koydu. Aynı zamanda yatırımların teknolojik arızalar ile siyasi ve güvenlik riskleri gibi değişkenler için koruma sağlayan sigorta poliçeleriyle garanti altına alınabileceğini belirtti.

Raporda, “bu nedenle uluslararası ve yerel sigorta şirketlerinin yenilenebilir mühendisliğin risklerini azaltan ve yatırımların devamlılığını ve güvenliğini sağlayan poliçeler ortaya koyması için muhteşem bir fırsat var” dendi. Rapor, Singapur ve daha sonra Endonezya’ya güneş enerjisi aktarımını sağlayacak Avusturalya-Asya hattına dikkat çekerek, bunun yüksek hedefler taşıyan uluslararası bir proje olduğunu ve enerji geçişi için önem taşıdığını belirtti.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Hindistan hükümeti de Ortadoğu, Güney Asya ve Güneydoğu Asya hatlarını bir araya getirecek bir hedef üzerinde çalışıyor. Sigorta sektörünün, bu tür projelerin devam edebilmesi için oynaması gereken önemli bir rol var. Bu projeler, rapora göre, “gelecekteki uluslararası dostluk için önemli bir temel ve işbirliği ile bölgesel barışı sağlayacak”. Değişen Güçler: İklim İşbirliği, Rekabet ya da Kaos başlıklı rapor, Cambridge Üniversitesi Risk Çalışmaları Merkezi işbirliği ile hazırlandı.

‘Yeşil soğuk savaş’ senaryosunda ise ülkeler dünyanın önde gelen güçleri etrafında birleşerek iklim blokları oluşturuyor. Bu şekilde bloklar arasında enerji, teknoloji ve pazar payı konularında bir rekabet ortaya çıkıyor. Rekabet ise yatırımların ve inovasyonun yükselmesini sağlıyor. Rapora göre ‘yeşil soğuk savaş’ üç senaryodan en muhtemel olanı. Ancak önümüzdeki dönem, hangi senaryo ya da senaryoların gerçekleşeceğini gösterecek.

Credit Suisse' ye 45,5 milyar dolarlık tazminat

 

Merkez Bankası'ndan açık mektup!

 

Rusya’dan, İngiltere’nin yaptırımlarına karşı “iş dünyasına saldırı” yorumu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)