BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYeşil fonların değeri 1 trilyon doları aştı----

Yeşil fonların değeri 1 trilyon doları aştı

Yeşil fonların değeri 1 trilyon doları aştı
11 Ağustos 2020 - 15:48 www.finansgundem.com

Morningstar'ın araştırma raporuna göre sürdürülebilir yatırım fonları altındaki toplam varlık 1 trilyon doları aştı. Bu artışın en önemli sebebi olarak korona virüs sürecinde sürdürülebilirliğe olan ihtiyacın ortaya çıkması gösteriliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Araştırma firması Morningstar tarafından derlenen verilere göre, çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) ilkelerine uygun fonların yönetim altında varlıklar, kayıtlara göre ilk kez 1 trilyon doları aştı.

Bu yılın Nisan ayına kadar kaydedilen 71,1 milyar dolarlık net fon girişinin ardında ilk kez 1 trilyon dolar rakamına ulaşıldı. Korona virüs de aynı zamanda sürdürülebilir yatırım fonlarına artan ilginin sebeplerinden biriydi.

Araştırma notunda yer alan İsviçre bankası UBS’in açıklamasında, "Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, son yıllarda hem düzenleme hem de mali harcamalar yoluyla yeşil projelere verdikleri desteği artırıyorlar. Bu süreç hükümetlerin kovid-19 salgını sonrasında yeşil bir toparlanma planı taahhüdünde bulunmasının ardından yoğunlaştı. Bu politikalara verilen önem gelecek yıllarda ekoloji dostu şirketlerin performansına ivme kazandıracaktır" ifadelerine yer verildi.

Araştırma şirketi Morningstar bu ayın başlarında yayınladığı bir raporda, ESG fonlarının başarısına ikinci çeyrekte üç faktörün katkıda bulunduğuna işaret etti.

Raporda, kovid-19 salgınının yol açtığı ekonomik bozulmanın "çok ortaklılık düşüncesine dayalı sürdürülebilir ve esnek iş modelleri oluşturmanın önemini vurguladığı" belirtildi. Sürdürülebilir fonları ilgilendiren ürün sayısındaki artış hızının yükselmesi de ESG yatırı fonlarının başarısında katalizör görevi yaptığı belirtildi.

Morningstar raporunda Avrupa’daki fon kriterlerinde güvenli seçimin bir parçası olarak ESG kriterlerinin uygulanma sayısı mart ayı sonundaki 2 bin 584’ten ikinci çeyrek sonundaki 2 bin 703 rakamına fırladığının altı çizildi.

Geleneksel fonlar strateji değiştiriyor

Buna ek olarak, varlık yöneticilerinin haziran sonuna kadar üç aylık dönemde 40 geleneksel fonu sürdürülebilir fonlara dönüştürerek tekliflerini ESG stratejilerine uygun yaptıkları görüldü. Morningstar bu fonların 30'unun adının da değiştirildiğini açıkladı.

Araştırma şirketi, mevcut fonların sürdürülebilir tekliflere dönüştürülmesinin varlık yöneticileri için yeni bir yol olduğunu ileri sürüyor. Bu yöntemin ESG fonlarını oluştururken mevcut varlıklardan yararlanmaları için bir yol sunduğunu belirtiliyor. Bu geleneksel fonların sıfırdan başlamak zorunda olmadığı ve hedeflenen ölçeğe ulaşmak için zaman aralığının hızlandırılabileceği anlamına da geliyor.

Gelişen piyasa fonlarına girişler devam ediyor

 

Remdesivir'in üretimi 50 kat artırıldı

 

Küresel kahve krizi geliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)