BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYerli yatırımcı alıyor borsa yükseliyor!----

Yerli yatırımcı alıyor borsa yükseliyor!

Yerli yatırımcı alıyor borsa yükseliyor!
20 Mart 2022 - 10:10 www.finansgundem.com

Faiz artırımı konusunda belirsizlikler geride kaldı, enflasyon riski ve devam eden savaşa rağmen borsalarda yükseliş sürüyor. Borsa İstanbul’da ise yabancı satıyor yerli alıyor.


BORSAGUNDEM.COM

AB ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkenin başbakanları üst üste Türkiye’yi ziyaret ediyor. Enerji koridoru konunda olan Türkiye’nin savaşı durduracak stratejik güce de sahip olması ülkemizin önemini daha da artırıyor. Batılı ülkelerin aldığı tedbirler nedeniyle zengin Ruslar paralarını Türkiye ve Dubai’ye kaçırıyor. Gayrimenkul başta olmak üzere oligarkların eni yatırım merkezinin Türkiye olması bekleniyor. Bu olumlu beklentiler hisse senedi piyasalarına da olumlu yansıyor. Borsa İstanbul, dışarıya göre güçlü görünümünü sürdürüyor. Döviz kurları sakin. Peki bu iyimserlik önümüzdeki hafta da devam eder mi? Endeks için kritik seviyeler neresi?

Meksa Yatırım Stratejisti Zeynel Balcı, Hürriyet’teki yazısında endekste 2.100 puanın kritik olduğunu yazdı. Borsada çıkışın devam edeceğini öngören Balcı, “İlk destek 2.100 olarak görülürken bu seviyenin üzerinde tepki yükselişi gücünü koruyabilir. Aksi taktirde sonraki destekler 2.060 ve 2.000-1.960 seviyelerinde bulunuyor. İlk dirençler 2.150 ve 2.200 noktalarında. 2.200 daha önemli. Bu seviyelerde satış denemeleri görülebilir. 2.200 seviyesinin üzerinde çıkışın devamıyla birlikte verilecek direnç ise 2.400’de bulunuyor” diye yazdı.

DESTEK VE DİRENÇ SEVİYELERİ

Analistler, haftaya veri gündeminde yurt içinde tüketici güven endeksi, işsizlik oranı, reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise Avrupa ve ABD'de açıklanacak İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), İngiltere'de enflasyon ve ABD'de tüketici güven endeksinin öne çıkacağını dile getirerek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.170 puanın direnç, 2.090 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu kaydetti. Ufuk Korcan ise Dünya’daki yazısında şu noktalara dikkat çekti:

“BİST 100 Endeksi’nin yükseliş trendi üzerindeki seyri sürüyor. Ancak bu trendin destek noktasına oldukça yakın seviyelerde hareketlerin oluşması ve zaman zaman trend desteğinin altına gelinmesi endekste yukarı yönü destekleyecek güç konusunda bazı sorunlar olduğunu gösteriyor. Buna rağmen 2 bin 109 puan seviyesinde bulunan direnç noktasının üzerine çıkılması olumlu. Bu nokta destek seviyesi haline getirilmeye çalışılıyor. Bu gerçekleşirse kademeli de olsa ilk aşamada 2 bin 280-2 bin 405 puan seviyeleri hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 2 bin 109 puan seviyesinin altına gelinmesi 2 bin 57 ve 2 bin 8 puan seviyeleri destek görevi görecek.”

YABANCI PAYI HIZLA GERİLİYOR

Diğer yandan yabancı yatırımcıların hisse senetleri ve tahvil bonoda satıcılı tavrı sürüyor. 11 Mart ile biten haftada, hisse senetlerinde 289.8 milyon dolar, tahvil bonoda 121 milyon dolar satış yaptılar. Borsa İstanbul’da hisse senetlerinde yabancı payı yüzde 37.58 oldu. Yabancı satışlarına rağmen Borsa İstanbul’da son günlerdeki yükseliş, yerli yatırımcının ilgisinin arttığını belirten Zeynel Balcı, “Düşük faiz ve yüksek enflasyon ortamında korunma aracı olarak hisse senetlerinin öne çıkması olağan karşılanabilir. Ama bu aşamada yoğun bir ilgiden söz etmek zor” diyor.

Finans sektörü yatırımcıları güvenli limanlara kaçıyor

 

Avrupa borsaları haftanın son gününü yükselişle tamamladı

 

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ky21 Mart 2022 08:24

    Yabancı gelmeden gitmez bist giden bir kaç hisse olur o da al sat.

  • Borsa daha aman ha20 Mart 2022 20:27

    15 yıldır borsa yatırımcısıyım daha önce kazandiklarımı tav, thy, tuprasta erittim. Paramı bi kurtarayım bir daha borsanın yüzüne bakarmıyim. Fiyatı son iki yılda 5 kat artmayan ne kaldı? Tek bir şey kaldi o da tav, tüpraş. Adamlar hala kucuk yatirimciyi kucaklama derdindeler. Iki yıl önce tav 32 tl şimdi ise 34 tl zararı varın siz düşünün. Bunlara şimdi nasıl güveneceksin temettü verecem diyor kucuk yatirimciyi hisseye topluyor. Ondan sonra hicbir şey yok. Şimdi buna güvenenler ne yapsın?

  • wers20 Mart 2022 15:02

    thyao örneği bakın takaslara yabancı ne kadar satmış ortada

  • Mahallenin Delisi20 Mart 2022 13:56

    Aralık/2021 de gerçekleşen o komple devre kesmeyi hatta saatler kala işlemlerin durdurulup seansın açılmamasını UNUTMADIK! Kredili işlemlerin aracı kurumlar tarafından nakde dönüştürülmesini UNUTMADIK!

  • Mert20 Mart 2022 12:34

    Yerli karnını doyuramıyor hisse mi alacak. Alanlar yandaşlar patronlar fonlar.

  • koyDAŞ21 Mart 2022 09:20

    sen, ne bo.. yemeye burdasın o zaman ?!! git sende terörist sev, heykel yap, algı (fitne,yalan,dolan) yap..!

  • İnsan20 Mart 2022 10:48

    Ne yerli yatırımcısı şirketler bir şekilde kendi hisselerini alıyorlar, ya arka kapıdan veya geri alım yaparak