BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYerli turist tatil süresini uzattı: 3 milyon kişi yola çıkıyor!----

Yerli turist tatil süresini uzattı: 3 milyon kişi yola çıkıyor!

Yerli turist tatil süresini uzattı: 3 milyon kişi yola çıkıyor!
03 Temmuz 2022 - 08:24 www.finansgundem.com

Bayram tatilinin 15 Temmuz ile birleştirilmesinin ardından, seyahat planlarını ve memleket ziyaretlerini yenileyen yerli turist, tatil süresini uzattı. 3 milyon kişinin bayram tatiline çıkması bekleniyor.


Bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla, yerli turist seyahat süresini uzattı. Bu kez duyurunun erken yapılması ile bayram dönemi için rezervasyonlar hızlanırken, 1 milyon kişinin paket turlarla, 1.5-2 milyon kişinin ise bireysel seyahatler ve memleket ziyaretleri ile tatile çıkması bekleniyor.

SEYAHAT SÜRESİ UZADI

Sözcü'den Sayime Başçı'nın haberine göre; Bayram tatilinin 9 güne çıkacağının açıklanmasının ardından, rezervasyon sürelerinin uzadığına dikkat çeken Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, “Tatile çıkan kişi sayısında belki ciddi artış olmayacak ama geceleme sayısında ciddi artış yaşanacağını öngörüyoruz. Birçok misafir 3 günlük seyahati 5-6 güne çıkarmış durumda. Bir de bayram arkası bir çukur olmuştu iç pazara kapasite ayıran otellerde. Şimdi o kapasite dolmuş olacak.

TATİLE ÇIKANLARIN SAYISI GEÇEN SENEYE GÖRE % 25 ARTACAK

3 milyon civarında kişi bu bayramda seyahat edecek. Tatilin 9 güne çıkması ile birlikte seyahate çıkanların sayısı geçen seneye göre yüzde 25 artacak” dedi.

2022'de talebin geçen yıla göre daha iyi bir noktaya geldiğini aktaran Vardar, Türkiye'de her bütçeye uygun tatil seçeneği olduğunu ve artık tatilin ihtiyaç haline dönüştüğünü kaydetti.

BAYRAMDA YERLİ TURİST ROTAYI EGE YERİNE AKDENİZ'E ÇEVİRDİ

Bayram dönemi için artan talebe karşılık yerli turistin bu yıl geçen seneye göre yüzde 50 ila yüzde 100 arasında değişen oranlarda zamlı fiyatlarla tatil yapması bekleniyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu da geceleme sürelerinin arttığını ve Ramazan Bayramı'nda arabayla tercih edilen Ege yerine Kurban Bayramı’nda rotanın Akdeniz'e kaydığını aktardı. Kavaloğlu, “Misafirler 4 veya 5 gün kalıyordu ancak 15 Temmuz ile birleşince otellere uzatma isteği gelmeye başladı. Bayram dolmuştu, bayram sonrasına da talep gelmeye başladı” diye konuştu.

Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz

 

TOFED: Bayram için satışta olan biletler tükendi

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram tatilinin 9 güne uzatıldığını duyurdu

 

İşte otellerde bayram tatilinin faturası: 800 TL'den başlıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)