BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivYerli otodaki son detay----

Yerli otodaki son detay

Yerli otodaki son detay
25 Aralık 2019 - 17:58 www.finansgundem.com

27 Aralık Cuma günü yapılacak olan tanıtımdan önce aracın her gün bir fotoğrafı yayınlanıyor. Bugün TOGG'un resmi twitter hesabından yerli otomobilin ön kısmındaki motor ızgarasının bir bölümünün fotoğrafı yayınlandı.

Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın geride bıraktığımız hafta içerisinde fitilini, üzeri örtülü halde önünde çektirdiği fotoğrafla ateşlediği Türkiye’nin otomobilinden bir detay daha geldi.

İlk paylaşılan fotoğrafta sadece farların aydınlatması görünüyorken, bir sonraki gün otomobilin silüetinin daha belirgin olduğu, aynalarının ve tavan hatlarının gözüktüğü bir fotoğraf yayınlandı.

Bugün saat 14.30’da yapılan paylaşımda ise otomobilin  önden görüntüsünün motor ızgarasıyla olan görünümü paylaşıldı. Motor ızgarasının üzerinde yer alan motif ise Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın yaptığı paylaşımda yer alan “lale” ile örtüşüyor.

Bugün paylaşılan fotoğrafta yerli otomobilin motor ön kısmının daha belirgin olduğu gözüküyor. Farlarının konumlandırılması, motor ızgarasının biçimi ve keskin çizgiler aracın agresif bir SUV modeli olacağının tahmin edilmesine sebep veriyor.

Ayrıca fotoğrafa daha detaylı bakıldığında motor ızgarasının biçiminin lale biçiminde olduğunu fark ediyorsunuz. Bu detayı Mustafa Varank, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda da gösterdi.

RESMİ TANITIMA 2 GÜN KALDI!

Tanıtımın olacağı 27 Aralık tarihinden önce Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu resmi sosyal medya hesabından her gün yerli otomobille alakalı bir detay paylaşacak. Yerli otomobilin tanıtılacağı ilk modeli kompakt yani C segmentinde yer alan bir SUV olacak. Elektrik motoruna sahip olacak otomobilin 400-450 km menzili olacağından söz ediliyor.

Yerli otomobilin tasarımını dünyadaki en büyük otomobil markalarıyla çalışan Pininfarina yaptı. Pininfarina Ferrari'den Cadillac'a, Cadillac'tan Hyundai'ye geniş bir müşteri ağına sahip.

ÜRETİM 2020 YILINDA

Yerli otomobilin üretim tarihi ise tanıtımdan hemen sonra olmayacak. Türkiye’nin Otomobili homologasyon ve güvenlik testlerini seri üretime geçmeden tamamlayacak. Tüm bu testler tamamlandıktan sonra otomobilin üretimine 2022 yılında başlanacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)