BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYerli aşı randevuları açılıyor! Etkinlik oranı da belli oldu...----

Yerli aşı randevuları açılıyor! Etkinlik oranı da belli oldu...

Yerli aşı randevuları açılıyor! Etkinlik oranı da belli oldu...
28 Aralık 2021 - 13:55 www.finansgundem.com

Acil kullanım onayı alan ve seri üretimine başlanan yerli korona virüs aşısı TURKOVAC'ta randevular açılıyor. İşte TURKOVAC aşısıyla ilgili son gelişmeler...


Seri üretimine başlanan yerli aşı TURKOVAC inceleme sürecinde. Örneklem yöntemiyle kontrol edilen aşıların hastanelere dağıtımı yapılacak. Aşıların bu hafta kullanıma girmesi bekleniyor.

Türk bilim insanları gece gündüz aralıksız çalıştı. TURKOVAC'ın etkinliği ve güvenilirliği binlerce gönüllünün katılımıyla kanıtlandı. Yerli inaktif aşı TURKOVAC'ta son aşamaya gelindi. Acil kullanım onayı alındı, seri üretim süreci başladı.

HER SINAVDAN BAŞARIYLA GEÇTİ

Ekim ayında, 2 doz 'Sinovac' aşısı olan gönüllülere 'hatırlatma dozu' olarak uygulanan TURKOVAC, başarılı oldu.

Kasım 2020’de, 44 birey ile FAZ-1 çalışmasına başlandı. FAZ-2'de aşı uygulanan 250 gönüllüde ciddi yan etkilere rastlanmaması umutları artırdı.

Aşının etkinliği bu kez binlerce gönüllünün katıldığı FAZ-3’te test edildi. Bu aşamada da başarılı olan aşının ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan “TURKOVAC” olarak açıkladı.

Aşılar, Sağlık Bakanlığı'nın Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü aşı ve ilaç deposunda muhafaza ediliyor. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu aşıları örneklem yöntemiyle inceliyor. Ayrıca yaklaşık bir hafta boyunca aşıların soğuk zincirdeki durumuna bakılacak. Kare kodlama işlemi de yapılacak.

YERLİ AŞI RANDEVULARI AÇILIYOR

TRT'nin haberine göre inceleme ve işlemlerin ardından aşılar sağlık kurumlarına taşınacak. Sinovac ve Biontech aşılarının yanında yeni bir alternatif sunulacak. Turkovac aşıları için randevular açılacak.

Başta şehir hastaneleri olmak üzere yerli aşının yaygın kullanımı sağlanacak. Bu hafta yerli aşının kullanıma girmesi bekleniyor.

"YÜZDE YÜZ ANTİKOR ÇOK CİDDİ BİR SONUÇ"

Aşıya bağlı ciddi bir yan etkinin olmadığını söyleyen TURKOVAC'ın mucidi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, "Hem koruyucu antikorların oluşması hem de aşılanan bütün gönüllülerde yüzde yüz antikor yanıtının olması çok ciddi bir sonuç" dedi.

TURKOVAC'a yurt dışından da talep var

 

TURKOVAC hatırlatma dozu yapıldığında antikor 4-5 kat artırıyor

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hehe29 Aralık 2021 07:15

    Hadi bakalim ak destekciler bekliyoruz sizi oyle sahlanmayla olmaz elin asisiyl hic olmaz hadi kuyruklara

  • Bika28 Aralık 2021 22:24

    DSÖ onayı olmayan, Omicron varyantına karşı koruyucu olmayan aşı.

  • Albay28 Aralık 2021 16:26

    İlk yerli aşıyı yerli olamayan Aytun Çıray a yapın

  • AHMET ÖZBİR28 Aralık 2021 14:28

    TURKOVAC "Aşımız", TÜRK LİRASI "Paramız!" Vatansevdalıları SATALIM DÖVİZLERİ, YATIRALIM TL'YE PARACIKLARI... Ecnebiler yabancı paraya yatırım yapmaz, kendi paralarının dışındakilere dönüp bakmaz. Allah aşkına biz de BOZALIM DÖVİZLERİ DEĞERLENDİRELİM TÜRK'ÜN LİRASI'nda, GEÇİT VERMEYELİM KAOSUN ÇOCUKLARINA.

  • hop28 Aralık 2021 14:48

    hep yalan soyleyen iktidara guvenilirmi...aci bir tecrube yasadim....anlatayim.... 3.28 tlden dolar bozdum 37 bin dolar birdahada almadim....bunlari dinledim vatan millet sakarya milliyetsiyiz ya kol gibi soktu....zarar 400 bin civarinda ustu vat alti yok sen dusun 3 4 ylda bana verdigu zarar ...simdide diyir yastik altini getir ....sakaa gibi