BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYEP hedeflerine ulaşılması uluslararası yatırımları artırır----

YEP hedeflerine ulaşılması uluslararası yatırımları artırır

YEP hedeflerine ulaşılması uluslararası yatırımları artırır
01 Ekim 2019 - 13:27 www.finansgundem.com

YASED Başkanı Ayşem Sargın, Yeni Ekonomi Programı'ndaki hedeflerin hayata geçirilmesi halinde Türkiye'nin bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu uluslararası doğrudan yatırım akışının artacağını bildirdi.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ayşem, Sargın, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan YEP'i değerlendirdi.

YEP'te hedeflendiği gibi hem iç talebin artması hem de büyüme hedefinin yakalanması halinde kredi kanallarının da açılmasıyla yatırım ortamının canlanacağını aktaran Sargın, programdaki hedeflerin öngörülebilirliğe katkı sağlayacağını kaydetti.

Dengelenme sürecinin tamamlanarak ekonomide değişim sürecinin başlatılmasından memnuniyet duyduklarını belirten Sargın, 2020-2022 yıllarında öngörülen yüzde 5'lik büyüme hedefinin, Türkiye'deki şirketlerin ve yatırımların da büyümesini sağlayacağını vurguladı.

YEP'te belirlenen 2022'de yüzde 4,9'a kadar gerileyen enflasyon hedefinin tutturulması halinde iç piyasanın da canlanarak bu büyümeye destek vereceğini kaydeden Sargın, ana teması "Değişim Başlıyor" olan YEP'in, reel sektöre odaklandığını ve ihracatla büyümeye işaret ettiğini bildirdi.

- "11. Kalkınma Planı hedefleriyle uyumlu bir program görüyoruz"

Ayşem Sargın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"YEP'te 2022 yılında yüzde 5'lik büyümenin yanı sıra cari açığın sıfır olması hedefleniyor. Bu bize ihracat ve üretime dönük ekonomi politikaları geliştirileceğini gösteriyor. 11. Kalkınma Planı hedefleriyle uyumlu bir program görüyoruz. Proje bazlı yatırım teşvik sistemi başta olmak üzere Kalkınma Planı'nda yer alan öncelikli sektörlerin desteklenmesi, finansal sektörün rahatlatılarak şirketlerin büyümelerinin önünün açılması, katma değerli üretim ve nitelikli istihdamın artırılması gibi adımlar hayata geçirilirse ülkemizin bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu uluslararası doğrudan yatırım akışı da artacaktır."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)