BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na neden katılmadı----

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na neden katılmadı

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na neden katılmadı
20 Mart 2023 - 17:48 www.finansgundem.com

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacakları tartışmalarına son noktayı bugün Genel Başkanları Fatih Erbakan'ın yaptığı açıklamayla son noktayı koydu. Peki, Yeniden Refah neden ittifaka katılmadı?

 Seçimlere parti olarak katılacaklarını açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, kendisinin de Cumhurbaşkanı adayı olacağını duyurdu. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, bu kararın perde arkasını canlı yayında anlattı. Buna göre Yeniden Refah Partisi AK Parti'nin kabul edebileceğinden fazla vekil talebi oldu. Edinilen bilgilere göre 20 milletvekili istediği için anlaşma olmadı.

Dicle Canova'nın aktardıkları şu şekilde;

Cuma günü Yeniden Refah Partisi'nde MYK toplanmıştı orada da bir oylama yapıldı, birçok farklı görüş vardı.

İttifak zemininde Türkiye genelinde kendi amblemi ile girmek, ittifak içinde bazı illerde aday çıkarmak bazı illerde AK Parti listelerinden girmek gibi önerilerde bulunanlar da oldu.

Kendi seçmen tabanımız AK Parti'ye de tepkili biz tamamen ayrı girelim diyenler de oldu.

MYK sonrası hava olumluydu, ancak pazar günü iki taraf arasındaki görüşmelerde pürüzler yaşandığı konuşuluyor.

Yeniden Refah Partisi'nin bazı talepleri AK Parti cephesinde sıcak karşılanmadı deniyor, AK Parti'nin kabul edebileceğinden fazla büyük talepler olduğu konuşuluyor, ki edindiğim bilgilere göre Yeniden Refah Partisi seçilebilecek yerden 20 milletvekili talep ettiği için görüşmeler olumsuz sonuçlandı.
Mevcut sistemde yüzde 7 alan bir siyasi partinin 25 milletvekili çıkardığı göz önüne alınırsa, halen anketlerde oy oranı yüzde 1, 5 en fazla 2 görünen Yeniden Refah Partisi'nin 20 vekil talep etmesi fazla bulundu.

Dolayısıyla "taraflar genel olarak anlayış birliği içindeyken teknik meseleler pürüz haline geldi ve aşılamadı" deniyor.

Mesele açıklanan YRP'nin açıkladığı prensipler listesi miydi? soruları da gündeme gelebilir, ama buna her iki taraf da "prensipler üzerinden konuşulur tartışılır" diyordu.

6284 sayılı kadına karşı şiddetin önlenmesi kanunu üzerinden tartışmalar yaşandı, ancak asıl meselenin bunlar olmadığı YRP'nin milletvekili talebini yüksek tutması üzerine el sıkışılmadığı vurgulanıyor.

Netice itibariyle Yeniden Refah ayrı girecek.

Peki bu seçime nasıl etki eder?

Aslında ittifak görüşmeleri öncesinde de konuşulan şuydu ; Saadet Partisi'nden kopan oylar ile AK Partiye kızgın kesimin oylarını alabilecek olan Yeniden Refah Partisi seçime ayrı girerse Cumhur İttifakı açısından en azından kendisine kızgın seçmenin oyunun Millet İttifakı'na Saadet Partisi aracılığı ile kaymasını önler yaklaşımı vardı.

Dolayısıyla şimdi iki ittifaktan hangisi daha çok etkilenir diye bakıldığında Cumhur İttifakı'nın lehine olabileceği yönünde yapılan yorumlar da var.

Yeniden Refah Partisi: İttifaka dahil değiliz

Yeniden Refah Partisi, Mayıs ayında yapılacak genel seçimlere herhangi bir ittifaka dahil olmadan tek başına girecek, partinin genel başkanı Fatih Erbakan da cumhurbaşkanı adayı olacak.

Erbakan yaptığı basın açıklamasında, "Yeniden refah partisi seçimlere herhangi bir ittifaka dahil olmadan girecek" dedi.

AK Parti'den HÜDA PAR'a ziyaret

 

Memleket Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oldu

 

Türkiye İşçi Partisi'nden Kılıçdaroğlu'na destek kararı