BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni Zelanda'daki saldırıda yeni gelişme----

Yeni Zelanda'daki saldırıda yeni gelişme

Yeni Zelanda'daki saldırıda yeni gelişme
26 Mart 2019 - 20:06 www.finansgundem.com

Avusturya emniyet güçleri, aşırı sağcı "Kimlikçiler Hareketi" sözcüsü Martin Sellner'in evinde, Yeni Zelanda'da 50 Müslüman'ı katleden Avustralyalı teröristle bağlantısı olduğu gerekçesiyle arama yaptı

Graz Savcılığı Sözcüsü Hansjörg Bacher, basın mensuplarına yaptığı  açıklamada, Kimlikçiler Hareketi sözcüsü Sellner ve Christchurch'te iki camiye  terör saldırısı düzenleyen terörist arasında bağlantı olma ihtimali nedeniyle  başlatılan soruşturma kapsamında, aşırı sağcı Seller'in evinin arandığını  bildirdi. 

Bacher, Sellner'in banka hesaplarının polis tarafından takip  edildiğini belirterek, Sellner'e bir hesaptan bin 500 avro para yardımı  yapıldığını, yardımı yapan kişinin kullandığı elektronik posta hesabındaki soyadıyla teröristin soyadının aynı olduğunu ifade etti.

Sellner'in evinde dün gerçekleştirilen aramada, elektronik iletişim  araçlarına el konulduğu aktarıldı.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, sosyal medya hesabından yaptığı  paylaşımda, İçişleri Bakanı Josef Moser ile görüştüğünü belirterek, "Christchurch  saldırganı ile Kimlikçiler Hareketi üyeleri arasındaki her bağlantı, tam  anlamıyla ve kararlılıkla aydınlatılması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Kurz'a FPÖ tepkisi

Öte yandan ülkenin önde gelen gazetecileri, koalisyonun aşırı sağcı  kanadı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) ve Kimlikçiler Hareketi arasındaki  ilişkinin de açıklığa kavuşturulması çağrısında bulunarak, Kurz'a sosyal medyada  tepki gösterdi. 

 Anayasayı Koruma Kurumu (istihbarat teşkilatı), Yeni Zelanda'da iki  camiye terör saldırısı gerçekleştiren Avustralyalı teröristin 26 Kasım 2018'de  Avusturya'ya geldiğini, şahsın başta başkent Viyana olmak üzere, ülkenin çeşitli  kentlerini gezdiği bilgisini paylaştı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)