BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni Zelanda’da en sıcak kış----

Yeni Zelanda’da en sıcak kış

Yeni Zelanda’da en sıcak kış
06 Eylül 2021 - 17:23 www.finansgundem.com

Yeni Zelanda'da henüz sona eren güney kışı, şimdiye kadar kaydedilen en sıcak kış olarak kayıtlara geçti. Bilim insanları, iklim değişikliğinin sıcaklıkları daha da yükselttiğini söylüyor.

Yeni Zelanda Ulusal Su ve Atmosfer Araştırmaları Enstitüsü’ne göre, ağustos ayına kadar olan üç ay boyunca ortalama sıcaklık 9.8 Santigrat olarak kaydedildi. Bu, uzun vadeli ortalamanın 1,3C üzerinde ve geçen yıl yayınlanan bir önceki rekordan 0,2C daha yüksek. Bilim insanları 1909’dan beri sıcaklık değerlerinin kayıtlarını tutuyorlar ve en sıcak kışların çoğunun yakın zamanda yaşandığına dikkat çekiyorlar.

Enstitüde meteorolog olan Nava Fedaeff, küresel ısınmanın arka planında, bu yıl kuzeyden normalden daha fazla ılık rüzgarın ve daha sıcak deniz sıcaklığının neden olduğunu söyledi.

ÇİFTÇİLERİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK

Fedaeff, daha düşük rakımlardaki kar yağışının bu kış ortalamanın oldukça altında olduğunu, çünkü genellikle kar yağışının yağmurla yer değiştirdiğini, bunun da daha az kar erimesi olacağı için yılın ilerleyen aylarında nehir seviyelerinin düşmesine neden olabileceğini söyledi. Fedaeff ayrıca, bu durumun sulamayı da etkileyebileceğini belirtti.

Wellington Victoria Üniversitesi’nde iklim bilimcisi olan Profesör James Renwick, en azından kısa vadede, inek veya koyun sürüleri olan bazı Yeni Zelandalı çiftçilerin daha uzun bir çim yetiştirme mevsiminden yararlanabileceğini söyledi. Ancak değişikliklerin doğal ekosistemler üzerinde baskı oluşturduğunu ve zamanla daha fazla türün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağına dikkat çekti.

Renwick, “Yakında ısınmanın üstesinden gelmezsek, dünyanın büyük kesimleri için keder olacak” dedi. Renwick, Yeni Zelanda’nın iklim değişikliği hakkında çok konuştuğunu ancak şimdiye kadar emisyonların azaltılması için çok az şey yaptığını söyledi.

Leyleklerden tüyo: Kış çok sert geçecek!

 

Araştırma: Almanya'daki felaketin ana sebebi iklim değişikliği

 

İklim değişikliği emlak fiyatlarını etkiler mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)