BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYeni Zelanda faiz indirdi----

Yeni Zelanda faiz indirdi

Yeni Zelanda faiz indirdi
16 Mart 2020 - 06:45 www.finansgundem.com

Yeni Zelanda Merkez Bankası, Fed'in faiz indirimi kararını takip ederek faiz oranlarını 75 baz puan indirdi

Yeni Zelanda Merkez Bankası (RBNZ) politika faizinde 75 baz puan indirime gitti.

RBNZ politika yapıcıları Pazartesi günü Wellington'da bir araya geldikleri olağanüstü toplantıda faiz oranını yüzde 1'den yüzde 0.25 seviyesine çekti. Bankanın açıklamasında faizin en az 12 ay boyunca bu seviyede kalacağı, ayrıca bankalar için artırılmış sermaye gereksinimlerinin başlangıç tarihinin 12 ay ertelenerek Temmuz 2021'e çekildiği belirtildi.

Bankanın açıklamasında koronavirüsün ekonomi üzerindeki etkisinin kayda değer olacağı ifade edildi.

Açıklamada "Yeni Zelanda'nın mal ve hizmetler ile yerli üretim talebi düşük olacaktır. COVID-19'a yönelik önlemler artarken, tüketici harcamaları ve yatırımlar uzun bir süre cansız kalacak. Hükümet genişleyici bir mali politika yürütüyor ve hem özel amaçlı hem de geniş çaplı ekonomik teşvik sağlamak için mali paket desteğini artırma niyeti var." ifadesi yer aldı.

Yeni Zelanda hükümeti hafta sonu, "Koronavirüsün yayılmasını engellemek için alınmış en sert tedbirleri" açıkladı. Buna göre Yeni Zelanda vatandaşları ve yerleşikler de dahil olmak üzere ülkeye giriş yapan herkes 14 gün boyunca kendisini karantinaya almakla yükümlü olacak. Ekonomistler söz konusu önlemlerin ekonomiyi resesyona doğru çekebileceğini belirtiyor.

Yeni Zelanda Doları, yerel saate göre Pazartesi sabahı erken işlemlerde 2009 yılından bu yana ilk kez 60 ABD Centi'nin altına geriledi. Geçen hafta 60 centin üzerinde kapatması sonrasında Welligton saatiyle 08:58'de 59.79 cent seviyesinden işlem gördü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)