BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni Zelanda Başbakanı: BM Ukrayna savaşına yanıt vermede başarısız oldu----

Yeni Zelanda Başbakanı: BM Ukrayna savaşına yanıt vermede başarısız oldu

Yeni Zelanda Başbakanı: BM Ukrayna savaşına yanıt vermede başarısız oldu
07 Temmuz 2022 - 13:21 www.finansgundem.com

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Birleşmiş Milletler’ın Ukrayna savaşına yanıt vermede başarısız olduğunu dile getirdi.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Sydney’deki Lowy Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada, BM’nin "ahlaki açıdan iflas etmiş durumda" olduğunu söyledi.

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, Rusya’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki (BMGK) tutumu nedeniyle BM’nin Ukrayna savaşına gerektiği şekilde yanıt vermede "başarısız" olduğunu ancak uluslararası sorunların çözümünde yine BM gibi çok taraflı örgütlere başvurulması gerektiğine inandığını vurguladı.


Başbakan Ardern, "Yeni Zelanda, ister savaş ister anlaşmazlık olsun, sorunlara çözüm ararken arabulucu ve gerektiğinde yargıç olarak hareket edecek bu kurumlara başvuracak" ifadelerini kullandı.

TRT haber'in haberine göre söz konusu uluslararası kuruluşların başarısız olmaları halinde “onları daha güçlü kılmanın yollarını bulmak" gerektiğini kaydetti.

BM’de reform yapılması çağrısında bulunan Jacinda Ardern, Ukrayna’daki savaş suçlarının soruşturulması için Uluslararası Adalet Divanı'na (UAD) kaynak sağlanmasını istedi

BM heyetinin Kırım'a girmesine izin verilmedi

 

BM: Afganistan'da 1,2 milyon kız, ortaokul öğrenimini sürdüremiyor

 

BM: Kongo'daki çatışmalar, binlerce kişiyi göçe zorladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)