BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYeni yılda yeni kariyer için 5 önemli ipucu----

Yeni yılda yeni kariyer için 5 önemli ipucu

Yeni yılda yeni kariyer için 5 önemli ipucu
24 Aralık 2020 - 16:13 www.finansgundem.com

Pandemi nedeniyle işini kaybeden ve işinde eskisi kadar mutlu olmayan birçok kişi kariyer değişimi planlıyor. CNBC’nin haberinde başarılı kariyer geçişi için 5 ipucu gösteriliyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisi milyonlarca çalışanın ekonomisine büyük bir darbe vurdu. Sadece ABD’de 20 milyon Amerikalı aralık ayı itibariyle işsiz kaldı.

Birçok seyahat, otelcilik ve tatil sektörü gibi birçok sektör halen sınırlı imkanlarla çalışıyor. İşsiz kalan birçok kişi kişi yeni yıla yeni fırsatlar ve kariyer değiştirme umutlarıyla girecek.

Challenger, Gray & Chrismas’ın araştırmasında 2020’nin ikinci arısında iş arayanların yaklaşık yüzde %20’si ya sektörler arasından geçiş yaptı ya da yeni pozisyonlarda işe girdiği belirtiliyor. Bu oran yılın ilk çeyreğine göre %15 artış gösterdi.

Dev yapım şirketi Metro Goldwyn Mayer iflas etti

CNBC’nin haberinde kariyer koçları Ariel Lopez ve Latesha Byrd 2021 yılında başarılı bir kariyer değişiminin nasıl yapılacağına ilişkin 5 önemli ipucuna yer veriyor:

Ne istediğinizden emin olun

Kariyer gelişimi grubu Career Chasers Members Club’ın Baş Yöneticisi Latesha Bryd özgeçmişinizi açık olan her pozisyona göndermeden önce “kariyerinizde gerçekten ne isteyip ne istemediğiniz” konusunda netlik sağlanması gerektiğini belirtiyor.

Bunu yapabilmek için Bryd’in önerdiği yöntem yapmaktan hoşlandığınız ve yapmak istemediklerinizle alakalı bir liste hazırlamak. Bunun içerisinde en başarılı olduğunuz çalışma ortamı, çalışmak istediğiniz ekip tipi ve genel şirket kültürü gibi çeşitli önemli işaretler yer almalı.

Bryd, “Pazarlık edilemez değerlerinizi bilmeniz iyi bir fikirdir” diyerek bunun içerisinde hedeflediğiniz aylık gelir ve yeni işinizden beklediğiniz faydaların da olabileceğini belirtiyor.

Profesyonel marka değerinizi güncelleyin

Bir kez hangi sektörde ya da hangi pozisyonda olmak istediğinize karar verdiğinizde özgeçmişinizi ve internet ortamındaki görünümünüzü güncellemek Bryd ve Lopez’e göre başarılı bir kariyer geçişi için anahtar öneme sahip

İşe alma platformu Knac’in CEO’su Ariel Lopez konuyla alakalı, “Özgeçmişiniz, LinkedIn profiliniz ve hata sosyal medyadaki biyografiniz gibi tüm verileriniz tutarlı olmalı ve tüm bunlar sizin bu geçiş sürecini yapabilmeye yetkin olduğunuzu gösterebilmeli” ifadelerine yer verdi.

Örnek vermek gerekirse eğer finans sektöründe program yöneticisi olarak çalışıyorsanız ve hedefiniz teknoloji alanında ürün yöneticisi olmaksa Lopez size teknoloji şirketlerini araştırmanızı ve iş tanımlarında ne görmek istediklerine bakmanızı tavsiye ediyor. Bu şekilde hedeflediğiniz şirketin aradıklarını özgeçmişinizde yansıtabilirsiniz.

Lopez bunun da ötesinde geçiş yapılmaya çabalanan alanlarda çalışan diğer insanların LinkedIn profillerine de bakılması gerektiğini de tavsiye ediyor. Kendi tecrübelerini anlatırken kullandıkları kelimelerden katıldıkları kariyer eğitim birimlerinde aldıkları eğitimlere kadar tüm bu bilgiler Lopez’e göre fazlasıyla yararlı olacaktır. Kariyer koçu konuyla alakalı, “Gidişatınızın neye benzemesi gerektiği ve diğer çalışanlarla nasıl iletişim kurulması gerektiği konusunda bir tablo oluşturun” ifadelerine yer veriyor.

İhtiyaç olan eğitim ve öğretileri anlamaya çalışın

Kişisel marka değerinizi güncellerken araştırmanızı yapın diyen Byrd, başarılı bir çaylak olabilmek için ihtiyacınız olan eğitim ve öğretiye sahip olup olmadığınızı kendinizle dürüst bir şekilde konuşmanız gerektiğini belirtiyor. Eğer yeni yeteneklere ihtiyacınız varsa kariyer koçu bu yeteneklerin edinilmesi için “ne kadar zaman, enerji ve finansal kaynak gerektiği” konusunda bir planlama yapılmasını öğütlüyor.

Şimdilerde Coursera ve Udacity dahil olmak üzere birçok online eğitim platformu salgın nedeniyle işten çıkarılmış insanlara bedava ders ve teknoloji alıştırması sunuyor. Ayrıca teknoloji devi Google veri analitiği, proje yönetimi ve kullanıcı deneyimi tasarımları online sertifika programmları için 100 bin burs teklifinde bulunuyor.

Transfer edebileceğiniz becerilerinizi etkili bir şekilde iletin

Bir kariyer değişimi arayışına girdiğinizde kendi sektörünüzü neden terk ettiğinizi doğru bir şekilde açıklamak kadar transfer edilebilir meslek tecrübelerinizi etkili bir şekilde aktarmak da önem taşıyor.

Byrd iletişim, müşteri hizmetleri, müşteri ilişkileri, sorun çözümü ve inovatif düşünmenin her sektör için önemli değerler olduğunu ve bu yeteneklere özgeçmişinizde ve mülakatlarınızda mutlaka yer vermeniz gerektiğini belirtiyor.

Kariyer koçu, “Müşteriler, yönetim birimi ya da takım üyeleri de olsa günün sonunda hepimiz insanlarla çalışıyoruz. İnsanlarla alışabilme yeteneğinizi gösterebilmek, problem çözmek ve yaratıcı/inovatif düşünerek yeni fikirler masaya getirebilmek fazlasıyla önemli” ifadelerine yer verdi.

Profesyonel iletişim ağı kurmaktan çekinmeyin

Pandemi nedeniyle iş ağı oluşturmak birçok insanın alışkın olduğundan çok daha farklı bir hal alsa da Byrd bu durumun iş arayan kişilerin yeni bağlantılar kurmaya çalışmasından alıkoymaması gerektiğini belirtiyor.

İnternet üzerinden ağ kurmanın her şey haline geldiğini belirten kariyer koçu LinkedIn’i anahtar olarak gösteriyor. Profesyonel organizasyonlara katılmanın ve sanal konferans ve etkinliklerde yer almanın yanı sıra Byrd, halihazırda tanıdığınız birinin, geçiş yapmak istediğiniz sektörde veya işte çalışan biriyle bağlantısı olup olmadığını görmek için mevcut LinkedIn bağlantılarınızı incelemeniz gerektiğini söylüyor.

Kariyer koçu, “Özel mesaja geçmekten korkmayın. Özgüveninizi tazelemek ve bunun mümkün olduğuna emin olmak için kariyer değişimi yapan diğer insanlarla konuşun” ifadelerine yer veriyor.

Finansal hizmetler güven endeksi azaldı

 

Dev bankalar hizmetlerini ücretlendiriyor

 

Kovid-19 pandemisiyle birlikte milyarder olan 50 bilim insanı ve sağlık girişimcisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)