BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni yaptırımlar sermaye dönüşünü hızlandıracak----

Yeni yaptırımlar sermaye dönüşünü hızlandıracak

Yeni yaptırımlar sermaye dönüşünü hızlandıracak
12 Nisan 2018 - 08:47 www.finansgundem.com

ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırım kararı sonrası Rusya'daki uzmanları olası sonuçları değerlendirdi...

ABD’nin Moskova karşıtı yeni yaptırımlarının, Rusya’dan kaçan yerli sermayenin ülkeye geri dönüşünü hızlandıracağı tahmin ediliyor. Rossiyskaya Gazeta’nın görüştüğü uzmanlar bu görüşü dile getirdi. 

Gazeteye değerlendirmede bulunan uzmanların görüşleri özetle şöyle:

Georgiy Ostapkoviç (Yüksek Ekonomi Okulu)

ABD’nin yaptırım listesine dahil olan şirketler sorunlarla karşılaştılar, ama genel olarak Rusya ekonomisi için de riskler bulunuyor. Yurt dışındaki finasnman kaynakları için daha önce de sınırlamalar vardı, ancak artık yaptırımlara dahil edilen kuruluşların uluslararası piyasalarda kredilere erişimi engellenecek. Dünya pazarlarına mal tadariği daha zor hale gelecek. Borsalarda hisselerin değer kaybetmesiyle şirketlerin piyasa değerleri düşüyor. Tüm bunlar zircirleme olarak Rusya ekonomi için olumsuz etki yaratacak. Kısa süre önce Rusya’nın reytingini “’yatırım yapılabilir’ ülke olarak iyileştiren S&P ve Fitch, şimdi bu kararlarını gözen geçirebilir. Bu adım Rusya’nın yatırım iklimini de etkileyecektir. 

Yuriy Zaytsev (Gaydar Ekonomi Enstitüsü Öğretim Görevlisi)

Henüz piyasaların sadece ilk tepkilerini görüyoruz ve yakında denge sağlanacaktır. Henüz ekonominin sektörleri zarar görmedi. Pazarların yeni duruma nasıl uyum sağlayacağını göreceğiz.  Yaptırımlara maruz kalan şirketlerin borç sorunlarını halletmeleri ve giderlerini azaltmaları gerekecek. Şirketlerin borçlarının yeniden yapılandırılması fikri var. Devlet, uluslararası kredilerin yerine sübvansiyonlu krediler de sunabilir. Yeni pazarlara çıkmanın yollarını aramak gerekecek. Düşük faizli ihracat kredleri sağlanması gerekebilir.  

İgor Zaharov (Rusya Ulusal Ekonomi ve Kamu Yönetimi Akademisi profesörü)

Eğer sermayeler ülke ekonomisinde değerlendirilseydi, yaptırımlardan bu denli etkilenilmezdi. Kaynakların reel sektöre aktarılması gerekiyor.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)