BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiYeni yapay zeka teknolojilerine AB’den sıkı sorgulama----

Yeni yapay zeka teknolojilerine AB’den sıkı sorgulama

Yeni yapay zeka teknolojilerine AB’den sıkı sorgulama
08 Mayıs 2021 - 11:37 www.finansgundem.com

Yeni Avrupa Birliği düzenlemeleri, teknoloji şirketlerinin yapay zekanın güvenilir olduğunu kanıtlamasını gerektiriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yapay zekayı kullanırken bazen işler korkunç derecede yanlış gidebilir.

Fortune Beyin Fırtınası podcast'inin ortak sunucusu Brian O'Keefe buna örnek olarak "koyu tenli insanlarda iyi çalışmayan ve bazen korkunç sonuçlar veren yüz tanıma sistemleri veya beyaz erkek olmayan kişilere karşı önyargılı olabilen yeniden tarama sistemleri" verilebilir diye konuştu.

Bu öğrenilmiş önyargılara ve bunların ayrımcı sonuçlarına ilişkin endişeler ve ayrıca yapay zeka sistemlerinin bireysel mahremiyet ve güvenliğe yönelik tehditleri, Avrupa Birliği'nin teknolojiyi düzenlemek için adımlar atmasına neden oldu. Ancak yeni düzenlemeler, yapay zeka geliştiren şirketler için ne anlama gelecek?

Hubert + 1’de yapay zeka sohbet robotu konuşma uzmanı Alexander Beyer, "Gerçekten şeffaf olduğumuzu göstermeliyiz" dedi ve ekledi: "Tüm bu farklı adımlar sırasında kullanıcılardan rıza topluyoruz, tam olarak ne olacağını, nasıl olacağını, verilerinizi nasıl kaldırabileceğinizi, rızanızı nasıl kaldırabileceğimizi açıklıyoruz ve ardından bir yönetim sistemi oluşturuyoruz. Bir nevi opaklığı ortadan kaldırır. İstedikleri de bu."

Beyer, O'Keefe'ye katılıyor ve teknolojinin dünyamızı nasıl yeniden şekillendirdiğini araştıran bir podcast olan Fortune Brainstorm’da Michal Lev-Ram'a ev sahipliği yapıyor.

Gösteride ayrıca, Avrupa Birliği'nin düzenleyici gücü konusunda bir uzman olan Columbia Hukuk Fakültesi profesörü Anu Bradford da yer alıyor.

Bradford, "Avrupalılar, Çin dijital otoriter modelinin veya Amerika Birleşik Devletleri'nde geleneksel olarak hakim olan daha tekno özgürlükçü görüşlerin aksine teknolojiye çok insan merkezli bir yaklaşıma sahipler" diye açıklıyor ve ekliyor "Dolayısıyla, piyasaların çözüm sağlamak için yeterli olmadığına ve hükümetin bu temel hakları korumak adına devreye girmesi gerektiğine dair çok daha fazla inanç var."

Yapay zeka ve diğer yıkıcı teknolojileri ele alan Fortune kıdemli yazarı Jeremy Kahn da konuya ağırlık veriyor. Kahn, Avrupalı müşterileri olan, Avrupa vatandaşlarının verilerini kullanan veya Avrupalı çalışanları olan AB dışındaki şirketlerin de yeni düzenlemelere uymak zorunda kalacaklarını açıkça belirtiyor.

Kahn, "Bu kriterlerden herhangi birini karşılıyorsanız, bu yasaya uymanız gerekir. Aksi takdirde, Avrupa Birliği potansiyel olarak 20 milyon avroluk çok büyük bir para cezası veya küresel cironuzun  % 4'ü kadar sizin peşinize düşebilir" diyor.

Yapay zeka yatak odasına kadar girecek

 

BBVA’dan bankacılıkta yapay zeka adımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)