BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni yan etki mi? Korona 9 yaşındaki çocuğa kâbusu yaşattı!----

Yeni yan etki mi? Korona 9 yaşındaki çocuğa kâbusu yaşattı!

Yeni yan etki mi? Korona 9 yaşındaki çocuğa kâbusu yaşattı!
06 Ocak 2022 - 11:01 www.finansgundem.com

Korona virüs yeni bir yan etki iddiası ile gündemde... İngiltere'de 9 yaşındaki bir çocukta görülen 'Kovid eye' (Kovid gözü) komplikasyonu yan etki iddiasını bir kez daha gündeme getirdi.


Dünya 2 yıldır korona virüsün (Kovid-19) pençesinde. Son dönemde Omikron ile küresel vaka sayılarında ciddi artışa neden olan virüsün yeni bir yan etkisi çıktığı iddia ediliyor.

İngiltere'de 9 yaşındaki Zac Morey adlı bir çocuk, korona virüsün bir yan etkisi olduğu iddia edilen komplikasyon ile karşı kaşıya kaldı. 'Kovid eye' (Kovid gözü) olarak tanımlanan bu komplikasyon sonrası İngiliz çocuk, gözünü kaybetme tehlikesi altında.

Hürriyet'teki habere göre; 16 Aralık'ta Kovid-19 testi pozitif çıkan ve ev karantinasına alınan oğlunun grip benzeri semptomlar yaşadığının altını çizen anne 22 Aralık'ta yapılan testin negatif olmasına rağmen, beşinci sınıf öğrencisinin sol gözünde enfeksiyon başladığını belirtti.

Anne, ülke basınına yaptığı açıklamada 'Gözü patlayacak gibi görünüyordu' dedi. Talihsiz çocuğa bazı bilim insanlarının Kovid-19 ile ilişkilendirdiği bir enfeksiyon olan orbital selülit teşhisi kondu.

'Doktorlar, bunun virüs bulaşan çocuklarda görülen alerjik bir reaksiyon olduğunu söyledi' diyen anne, her ihtimal karşı Zac'e antibiyotik tedavisi uygulandığını belirtti.

Omikron ve Delta'ya karşılaştıran bilim insanları Omikron'un hava yollarında Delta'dan 70 kat daha hızlı çoğaldığını belirledi.

Hong Kong Üniversitesi'nde yapılan araştırmada yeni varyantın akciğerlerde Delta'ya kıyasla 10 kat daha yavaş çoğaldığı bilgisine ulaşıldı.

Yeni varyantın bronş ve akciğer dokusunda ne kadar hızlı çoğaldığını inceleyen bilim insanları bu sonuçların Omikron'un neden çok bulaşıcı ancak daha hafif bir hastalığa neden olduğunu açıkladığı görüşünde.

Korona virüsün bilinmeyen yan etkileri ortaya çıktı!

 

Omikron'un yeni semptomu yalnızca uyurken ortaya çıkıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)