BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni tür korona virüs dört Avrupa ülkesine daha yayıldı----

Yeni tür korona virüs dört Avrupa ülkesine daha yayıldı

Yeni tür korona virüs dört Avrupa ülkesine daha yayıldı
20 Aralık 2020 - 19:15 www.finansgundem.com

İngiltere'de yeni korona virüs türünün ortaya çıkmasının ardından Hollanda, Belçika, Avusturya ve İtalya ada ülkesine havayolu ulaşımını durdurdu. Almanya ve Fransa'nın da benzer bir adım atacağı bildirildi.

İngiltere'de yeni korona virüs mutasyonu Avrupa'yı korkutuyor. Belçika Başbakanı Alexander De Croo, İngiltere'de yeni tip korona virüsün (Kovid-19) daha bulaşıcı yeni bir türünün ortaya çıktığının açıklanmasının ardından bu ülkeyle hava ve demir yolu ulaşımını en az 24 saat durduracaklarını bildirdi. İtalya Dışişleri Bakanı da İngiltere'yle uçuşların karşılıklı olarak askıya alındığını aktardı. Seyahat yasağı duyuran ülkelere Avusturya da katıldı.  

UÇAK VE TREN YASAĞI

De Croo, televizyon programında yaptığı açıklamasında, İngiltere'den uçak veya trenle Belçika'ya gelecek kişilere sınırların gece yarısından itibaren geçici olarak kapatılacağını söyledi. De Croo, "Mutasyonla veya yeni virüs türünün Avrupa ana karasına ulaşıp ulaşmadığıyla ilgili cevapsız birçok soru var." dedi.

Hollanda hükümeti de dün gece İngiltere ile uçuşları 1 Ocak'a kadar yasakladığını duyurmuştu.

Almanya Sağlık Bakanlığı yetkililerinden de uçuş yasağı sinyali geldi. Berlin yönetiminin İngiltere ve Güney Afrika'ya uçuş yasağı veya kısıtlaması getirebileceği aktarıldı. 

Ayrıca Fransa'nın da İngiltere'ye uçuşları durdurabileceği bildirildi.

YENİ TÜR SIÇRADI

Ülkeler önlem olarak sınırları kapatıyor. Öte yandan Belçika ve Hollanda'dan gelen bilgilere göre iki ülkede de yeni tür korona virüs mutasyonu halihazırda görülmüş durumda. Öte yandan BBC'ye açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri Belçika ve Hollanda'nın yanısıra Avusturya ve Danimarka'da da mutasyona uğramış corona virüs vakalarına rastlandığı belirtti. 

Boris Johnson'dan korkutan korona virüs sözleri

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZEYREK ZEMHERİ20 Aralık 2020 23:55

    Kıyamete doğru gidiyoruz.Amellerinizi güçlendirin ve ALLAH ın emirlerine uyun yoksa hesap günü yaklaşmakta onun karşısına boş gitmeyin derim.

  • baturayersin20 Aralık 2020 23:11

    bizde turisler taksimde istedikleri gibi dolaşıyor bizde evde kapanıyoruz telike dışarda

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU20 Aralık 2020 23:36

    Daha iyi ya daha ne istiyorsun.gidip onlarla temas yapacaktın virüsü kapacaktın.hiç olmassa izole olmuş oluyoruz.bu ingilizler eğe bölgesi ve akdenizde çok artık oralardan millet kaçıp içanadolu ya doğru çekilir diye düşünüyorum.

  • VS20 Aralık 2020 22:58

    Bazı yorumlara cevap hiçbir şey sonsuz değildir.

  • Cemil20 Aralık 2020 22:55

    Yeni virüs vızıltısı yeni ralli demektir. Küçük yatırımcıyı silkeleme virüsü yarattılar. Yıllardır hissede bekleyenler silkelendi ve 30 kuruşluk hisseler 20 liraya gitti.

  • Çetin kars20 Aralık 2020 22:28

    Yaradanı bile kendi yorumlarnıza alet eden budalalar

  • Misafir 20 Aralık 2020 21:32

    11 mart 2021 tarihinde covid-19 a güle güle diyeceğiz çünkü artık gündemimizde bu tarihte covid-21 olacak. Bunu unutmayın.

  • dürüst20 Aralık 2020 21:13

    alllah hü tahala derki kullar azdıkca onlara akılanması için nüsübetler yollarız ama akılları başlarına gelmedikçe daha beterini yollarız budaha iyi günlerimiz bizim insanlara kime sorsan acız diyor ya açlık görmemişler yada açlığın ne olduğunu bilmiyorlar insanlar şükür nedir bilmez oldu açım diyen insan afrikaya baksın yemene baksın suryeye baksın cocuklar nasıl açlıktan ölüyorlar insan oğlu hep açgözlü olmuş bıde bu hastalığın üstüne kıtlığ gelse görün ozaman açlık nedir 

  • Nefsi ilkelliğe devam21 Aralık 2020 07:50

    Yani birilerinin ibret alabilmesi için birilerinin eksiklik ve azap içerisinde yaşaması gerekiyor sonsuz olasulıkta tasarlama gücüne aahip yaratıcı için ne kadar da ulvi bir yol

  • vatandaş21 Aralık 2020 00:45

    tabi haklısın insanların böyle işkence çekmesi ve acı çekerek ölmesi hoşuna gidiyor senin gibi insanların ama yinede şükür et ve korku içerisinde ahirette hesaba çekileceğin gün için şafak saymaya devam et. bakalım ne zaman uyanacaksınız ama genel olarak uyanış başladı anlayan anladı!!! :)  :)  :)

  • dürüst20 Aralık 2020 23:51

    nefsi ilkellik görün ibret alın diye herzaman halimize şükür edelim diye bir insanın bacağı ve kolu gözü olmaz ya allah dağına göre karyağdırır  bunları görün halinize şükür edin diye allah yapan ve yaratandır  

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ20 Aralık 2020 23:39

    Bu daha işin ucu malesef öyle arkadaşım.bu virüs öyle bitecek gibi değil.aşı aşı geldimmi iş tamam diyorlar.benim endişem bu aşı ile insan vucuduna aşıyı verecekler virüsü ya o virüs vucutda mutasyona uğrar ise bakın sizler curcunaya.dünyanın yarısı ölür.bence aşıdan önce asıl ilaçı bulunmalı idi.hani ortada ilaç varmı yok.sadece tahimenen yan dallardan ilaçlarla tedavi yapılıyor bu hastalıktan ölmese taş gibi prof.dr.ölmez idi.

  • Nefsi ilkellik20 Aralık 2020 22:48

    Acaba yaratıcı doğumundan beri bir deri bir kemik yaşayan ve 5-6 yaşlarında açlıktan ölen afrikalı çocukları hangi azgınlıklarından dolayı cezalandırıyor

  • Mmmm20 Aralık 2020 22:35

    En doğru sensindir sosyal medyada yazdinya tebrikler

  • b.kemancı20 Aralık 2020 20:29

    alma mazlum ahını çıkar aheste, aheste vericem dediğin yardımı bize vermiyorsun yunanistana  türkiyeme  posta koy diye  32 milyar euro veriyorsun .ey millet kendine gel tövbe et mazlumların yanında olun rabbim affetsin .şifa bulun .

  • Doğru20 Aralık 2020 20:09

    İnsanoğlu bu kadar açgözlü bu kadar doğaya müdahale ederse kendi sonunuda hazırlamış olur...

  • ne20 Aralık 2020 20:55

    insanoğlunun sonu gelmez sen merak etme