BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYeni ‘siyah kuğu’ sürüsü bekleniyor----

Yeni ‘siyah kuğu’ sürüsü bekleniyor

Yeni ‘siyah kuğu’ sürüsü bekleniyor
27 Ocak 2021 - 14:01 www.finansgundem.com

Pandemi sonrası yaşanan sıkıntılar ve enflasyon cephesindeki gelişmelere işaret eden RDIF Başkanı uyardı: Dünya yeni 'siyah kuğularla' karşılaşabilir.

Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu (RDIF) Başkanı Kirill Dmitriyev, enflasyonda artış ve yeni bir pandemi ihtimali de dahil olmak üzere, dünyanın yeni ‘siyah kuğu’ olaylarıyla karşılaşabileceğini söyledi.

Dmitriyev, finans profesörü ve eski Wall Street tüccarı Nassim Nicholas Taleb’in 2008-2009 mali krizinden sonra ortaya attığı, olağanüstü sonuçları olan öngörülemez durumları tanımlamakta kullanılan ‘siyah kuğu’ olayları ile karşılaşılabileceğini belirtti.

Bu yıl internet üzerinden gerçekleştirilen Davos’ta Dünya Ekonomik Forumu’ndaki bir oturumda konuşan Dmitriyev, “Nassim Taleb’in ‘Siyah Kuğu’ kitabını okuduğumda elbette dikkat vermiştim, ancak bir siyah kuğu sürüsünün gelmesini beklemiyordum, hatta buna son 12 aydır dünyanın üzerinde dolaşan bir kara bulut dahi denebilir” dedi.

Yeni ‘siyah kuğu’ sürülerinin gelmesini beklediklerini kaydeden Dmitriyev, “Bunlar enflasyonla ilgili olabilir. Bunun ardından dünya çapında para basımının gerçekleşmesinin kaçınılmaz olacağını düşünüyorum. Bir başka pandeminin mümkün olduğu da açık. Bu konuda nasıl çalışacağımız çok önemli olacak, yani çevrenin korunmasıyla ilgili meseleler konusunda” açıklamasını yaptı.

‘Siyah Kuğu’ teorisi nedir?

'Siyah Kuğu', talebin olması ihtimal dışı görülen, fakat gerçekleştiğinde etkisi çok büyük olan ve bir kez olduktan sonra, sonuçta basit olduğu anlaşılan yeni açıklamalar gerektiren olayları konu alan teorisidir. Uygulama, hiç kimsenin asla krizleri öngöremeyeceğini (teori de bunu öngörüyor), ancak dünya genelinde düzenli olarak bunu yapmaya çalışıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)