BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiYeni nesil online güvenlik çözümü----

Yeni nesil online güvenlik çözümü

Yeni nesil online güvenlik çözümü
25 Haziran 2013 - 19:55 www.finansgundem.com

KOBIL ve Intertech bankalara hizmet için yepyeni bir işbirliğine imza attı

Veri ve dijital kimlik sektöründe yenilikçi güvenlik çözümlerinin üreticisi KOBIL ile uluslararası ölçekte bankacılık yazılımları sunan Intertech’in işbirliği, online bankacılık işlemlerinin her zamankinden daha güvenli olmasını sağlayacak. Bir DenizBank Finansal Hizmet Grubu iştirak şirketi olan ve DenizBank’ın dışında birçok yerli ve yabancı bankanın BT altyapısını sağlayan Intertech, işbirliği kapsamında KOBIL’in teknolojilerini temel bankacılık sistemlerine entegre edecek.
 Bankalar yeni nesil güvenlik teknolojileriyle tanışıyor
Gerçekleşen işbirliği kapsamında Intertech, portföyünde bulunan bankalara KOBIL’in yeni nesil şifrematik cihazlarını ve çift faktörlü kimlik doğrulama özelliğine sahip KOBIL AST (Uygulama Güvenlik Teknolojisi) çözümünü sunacak. Online bankacılık sistemlerine yönelik saldırılar nedeniyle tüm bankalar yeni nesil güvenlik teknolojilerini benimsemenin yollarını ararken, KOBIL-Intertech işbirliği sayesinde söz konusu çözümleri uygun maliyetli olarak kurumlarına entegre edebilecekler.
 Mobil de güvence altında
KOBIL-Intertech işbirliği kapsamında bankalara sunulacak çözümler arasında, kullanıcılara bir defalığına şifre üreterek online bankacılık işlemlerinde kimlik doğrulama sürecini daha kolay ve güvenli hale getiren yeni nesil şifrematik cihazları da yer alıyor. İşbirliği kapsamında ayrıca Intertech’in BT altyapısını sağladığı bankalara KOBIL’in Uygulama Güvenlik Teknolojisi (AST) sunulacak. Başta İsviçre ve Almanya olmak üzere yurt dışındaki birçok bankanın işlem güvenliğini sağlayan AST çözümünün benzerlerinden en önemli farkı güvenlik önlemini müşterinin sorumluluğundan alması. AST çözümü bankaların internet sitelerini ve mobil uygulamalarını çift faktörlü kimlik doğrulamasına ek olarak yazılım güvenlik katmanıyla da güvence altına alıyor. Böylelikle müşteriler ortak kullanıma açık bilgisayarlarda ya da güvenlik duvarının bulunmadığı akıllı telefonlarda da işlem yaparken siber hırsızlık riskiyle karşı karşıya kalmıyor. iPhone, iPad, Android, Windows 8 Tablet ve PC’lerde çalışabilen çözüm, güvenliği otomatik olarak sağlayarak son kullanıcının olası endişelerini gideriyor ve müşteri memnuniyetini artırarak bankalara büyük fayda sağlıyor.
 KOBIL hakkında                                                                                                        
1986 yılında kurulan KOBIL Systems GmbH, dijital kimlik güvenliğine odaklı BT güvenlik çözümleri alanında pazar lideri ve trendleri belirleyen bir şirkettir. KOBIL tüm dünyadaki mobil ve masaüstü bilgisayarlarda verileri, iletişimi ve kimlik doğrulama sürecini güvence altına almayı amaçlamaktadır. Worms, Almanya merkezli şirket dünyada BT güvenliği alanında tamamen gelişmiş bir ürün serisine sahip olan tek üreticidir. Kriptografi, akıllı kart teknolojisi ve Açık Anahtar Altyapısı alanlarının yanı sıra mobil platformların güvenliği konusunda öncü olan KOBIL’in sunduğu uygulamalar USB, NFC, ISO 14443, EMV-CAP, ISO 7816, ISO 9001 ve Alman Dijital İmza Yönergesi gibi uluslararası standartlarla uyumludur. Ürünlerinin Ar-Ge süreçlerinin tamamını Almanya’da gerçekleştiren KOBIL’de personelin %40’u yalnızca Ar-Ge ile ilgilenmektedir. Türkiye’de faaliyet gösteren ve KOBIL teknolojilerinden faydalanan bankalar arasında Akbank, Albaraka Türk, Bank Asya, ING Bank, Türkiye İş Bankası, Kuveyt Türk, TEB, Tekstilbank, Vakıfbank, Yapı ve Kredi Bankası ve Ziraat Bankası yer almaktadır.  KOBIL ayrıca Deutsche Telekom, Datev, Commerzbank, Aareal Bank, DekaBank Luxembourg, Banque de Luxembourg, Sparkassen, Volksbanken, Deutsche Postbank, Migrosbank, Valiant Bank, Hypothekarbank Lenzburg, Berner Kantonalbank, ING Bank, Raiffeisenbank International, UBS, Société Générale, BBVA, Santander, Almanya Parlamentosu ve Alman Federal Bilgi Güvenliği Ofisi gibi kuruluşlarla da çalışmaktadır.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)