BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni Meclis'in ilk adımı RTÜK mü olacak----

Yeni Meclis'in ilk adımı RTÜK mü olacak

Yeni Meclis'in ilk adımı RTÜK mü olacak
08 Haziran 2015 - 23:18 www.finansgundem.com

Ak Parti'nin 7 Haziran'da yapılan genel seçimde Meclis'teki çoğunluğunu kaybetmesi, bazı kurumların yönetim yapılarına da yansıyacak.

Yayın piyasasında önemli bir gücü olan Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun yönetiminde, yıllar sonra şu anda muhalefet pozisyonunda olan partilerin ağırlık kazanacağı bir tablo oluşmaya başladı. 

Milliyet'ten Aydın Hasan'ın haberine göre, RTÜK’te AK Parti’nin çoğunluğunun son bulması, RTÜK Başkanı’nın muhalif bir isim olmasını gündeme getirebilir.

RTÜK'te yeni denge
Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) üyeleri de Meclis tarafından seçiliyor. Şu anda RTÜK'ün dokuz üyesinden beşi Ak Parti, ikisi CHP, birer üye ise MHP ve HDP kontenjanından seçilmiş durumda. Ak Parti, RTÜK'teki çoğunluğunu da kaybedebilir. RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç, twitter hesabında, "RTÜK'te de denge değişti. Beş olan AKP sayısı dörde düştü. Dört olan muhalefet sayısı ise beşe çıktı. RTÜK'te adam gibi yönetime az kaldı" mesajını paylaştı.

Ak Parti ile MHP kontenjanından seçilen iki üyenin görevi sona erecek. Bu iki üye yerine Meclis’te, seçim yapılacak. Seçimde MHP kontenjanından yeni bir üye belirlenecek. Ak Parti’nin üyesinin yerine gelecek ismin ise MHP veya HDP kontenjanından geleceği ise seçimin kesin sonuçlarına göre belli olacak. Eğer MHP ile HDP’nin milletvekili sayısı eşit olursa üyenin hangi parti kontenjanından olacağı kura ile belirlenecek. Sonuç itibariyle Temmuz ayı itibariyle Ak Parti RTÜK’te 4; CHP, MHP ve HDP ise 5 üyeye sahip olacak.  RTÜK Başkanı da 15 Temmuz’dan sonra bu siyasi tablo çerçevesinde seçilecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Başkan Esendemir09 Haziran 2015 02:07

    Başkan ve üyeler yenilensin ve geçmişe yönelik olarak atv trt filan gibi kanallar hakkında alınan kararları yok sayıp tarafsızca tekrar baksınlar bakalım. neler neler çıkacak.

  • Başkan Esendemir09 Haziran 2015 02:05

    Başkan ve üyeler yenilensin ve geçmişe yönelik olarak atv trt filan gibi kanallar hakkında alınan kararları yok sayıp tarafsızca tekrar baksınlar bakalım. neler neler çıkacak.