BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni Meclis Başkanı'ndan ilk röportaj!----

Yeni Meclis Başkanı'ndan ilk röportaj!

Yeni Meclis Başkanı'ndan ilk röportaj!
02 Temmuz 2015 - 13:01 www.finansgundem.com

TBMM'nin 26. Başkanı seçilen AK Parti'li İsmet Yılmaz'dan ilk röportaj geldi. Yılmaz, önce birlik mesajı verdi ardından da koalisyon açıklaması yaptı

Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik, yeni Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'la yaptığı röportajın detaylarını bugünkü köşesinden aktardı.

Meclis'teki seçim sonrası İsmet Yılmaz'la telefonda görüşen Murat Çelik,  Meclis'teki oylama sonuçlarını ve olası koalisyon senaryolarını sordu.

Murat Çelik'in köşesinden aktardıklarına göre İsmet Yılmaz'ın ilk açıklamalarının detayları şöyle:

"Bu millet uzlaşı istiyor, çözüm istiyor, birlikte siyaset üretilmesini istiyor."

- Konuşmamda da söyledim... Bizlere düşen, milletin taleplerini, beklentilerini yerine getirmek.

- Milletin mesajı açık... Birlikte çalışın, tartışmayın, kavga etmeyin, çalışın, sorunlara çözüm üretin diyor bu millet.

- Ben Meclis Başkanı olarak, sandıktan çıkan mesajın hayata geçirilmesi için üzerime düşeni sonuna kadar yapacağım. Aynı anlayışı herkesten de bekliyorum.

- Tabii bu arada, sizlere, yani basına, medyaya da büyük görev düşüyor. Artık 4'üncü mü, kaçıncı kuvvettir bilemem, o ayrı ama sizin de bu yeni dönemde milletin beklentilerinin gerçeğe dönüşmesine katkı vermenizi rica ediyorum. Sizlerden de bunu bekliyorum. Tabii siyasetçiler, sivil toplum, herkesten..."

KOALİSYON AYRI

Murat Çelik, İsmet Yılmaz'a, kendisini yeni makamına taşıyan seçimin hemen ardından yapılan siyasi değerlendirmeleri de sordu. "Bu sonuç, muhtemel koalisyon senaryoları bağlamında ne ifade ediyor" sorusuna İsmet Yılmaz'ın verdiği yanıt şöyle:

"Bu iki konu birbirinden ayrıdır. Farklı mecralarda yaşanan iki süreçtir. Dolayısıyla ben Meclis Başkanlığı seçimi ile koalisyon olasılıkları gündemini birbirinden bağımsız görürüm. Herkes de böyle görmeli."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)