BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYeni kuşak milyonerlere göre ekonomide her şey yolunda----

Yeni kuşak milyonerlere göre ekonomide her şey yolunda

Yeni kuşak milyonerlere göre ekonomide her şey yolunda
16 Haziran 2022 - 12:48 www.finansgundem.com

Yüksek enflasyon ve rekor faiz artışlarına rağmen yeni kuşak milyonerler ekonomiyle ilgili iyimserliğini koruyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yüksek enflasyon ve FED’in art arda gelen rekor faiz artışları sonrası dünya ekonomisinin bir resesyona doğru sürüklendiğini düşünen ekonomistlerin aksine yeni kuşak zenginler, ABD ekonomisinde her şeyin yolunda olduğu görüşünde.

Cnbc’den Kate Dore’nin haberine kaynaklık eden Cnbc anketine göre, milenyum kuşağı olarak da bilinen Y kuşağına ait milyonerlerin yaklaşık yüzde 75’i ABD ekonomisinin 2022 yılı sonuna kadar daha da güçleneceğini düşünüyor. Yeni kuşak milyonerlerin büyük çoğunluğu ABD ekonomisinin geleceğiyle ilgili iyimserliğini korurken, anket sonuçlarına göre milyonerlerin yüzde 37’si, 2022 yılı içinde onları bekleyen en büyük sorunun yüksek enflasyon olduğu fikrini paylaşıyor.

Cnbc Editörü Robert Frank, yeni kuşak milyonerlerin enflasyonun hem borsalara, hem ekonomiye hem de kişisel servetlerine yönelik en önemli tehdit olduğunu ilk kez dillendirdiklerini belirtiyor.

Enflasyon en fazla 1 yıl sürer

Bununla birlikte, ankete katılan yeni kuşak milyonerlerin eski mevkidaşlarına kıyasla daha pembe bir ekonomi görünüme sahip oldukları da kesin. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, katılımcıların büyük çoğunluğu yüksek enflasyonun 1 ila 2 yıl süreceğini öngören eski mevkidaşlarının aksine bu sürenin 6 ay ila 1 yıl arasında sürmesini bekliyor. Ankete katılanların yüzde 50’sinden fazlası ise FED’in enflasyonla mücadele adına attığı adımlara ‘çok’ güveniyor. Frank ise, Y kuşağının sadece farklı türde yatırımcılar değil, tamamen farklı bir yatırımcı türü haline geldiklerini söylüyor.

Yeni kuşak milyonerler, boomer’ların (ABD’de 1946 ila 1964 yılları arasında doğan nesil) iki katı oranında hisse alımı gerçekleştiriyor.

Piyasalarda oldukça aktifler

Anketin detayları incelendiğinde, milyonerlerin yüzde 70’inin bir mali danışmanı olduğu gözlenirken bu oran Y kuşağı milyonerlerde yüzde 90’ı buluyor. Yüksek enflasyon karşısında yatırımlarını yüksek oranda hisse senedi ve sabit getirili varlıklara yönelten yeni kuşak milyonerler, düşük oranda nakit tutuyor. Yeni kuşak milyonerlerin piyasada oldukça aktif olduklarının altını çizen Frank, Y kuşağının, boomer’ların (ABD’de 1946 ila 1964 yılları arasında doğan nesil) iki katı oranında hisse alımı gerçekleştirdiklerini söylüyor.

Y kuşağı milyonerler daha uzun vadeye yayılan ve daha agresif bir yatırım stratejisine sahip.

Agresif ve uzun vadeli yatırım anlayışı

Yeni kuşak milyonerlerin ABD ekonomisiyle ilgili sahip oldukları iyimserliğin bir kısmını buna bağlayan Frank, yine de Y kuşağı milyonerlerin daha uzun vadeye yayılan ve daha agresif bir yatırım stratejisine sahip olduklarını belirtiyor.

Ankete katılan yeni kuşak milyonerlerin büyük bölümü yüksek enflasyon nedeniyle harcama alışkanlıklarını değiştirmediklerini söyleseler de, değişime en açık kesimin onlar olduğunu da unutmamak gerekiyor. Bu durum anket sonuçlarında da kendini gösteriyor. Katılımcıların yüzde 48’i yeni araba almayı ertelediklerini söylerken, yüzde 44’ü ev almak için bekliyor ve yüzde 62’si de hayır kurumlarına daha az bağış yapıyor.

Y Kuşağı’nın harcama alışkanlıkları olgunlaşıyor

 

Yeni kuşak milyonerler daha fazla kripto almayı planlıyor

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)