BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYeni krizin kaynağı açıklandı----

Yeni krizin kaynağı açıklandı

Yeni krizin kaynağı açıklandı
26 Haziran 2014 - 12:17 www.finansgundem.com

Morgan Stanley Asya Eski İcra Kurulu Başkanı Stephen Roach, "Fed'in politikası finansal kaosa yol açacak" dedi

Morgan Stanley bankasının eski yöneticilerinden Stephen Roach, bir sonraki krizin aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bir dizi gelişen ülkeden çıkabileceğini söyledi.

CNBC'ye özel bir röportaj veren Roach, "Fed'in çılgınca yürüttüğü parasal genişleme politikası artık mali istikrarı görmezden geldiği bir aşamaya ulaştı. 4,3 trilyon dolarlık bilançosuyla Fed çıkış stratejisinde bile varlık ve kredi piyasaları için tehlikeli bir yol izliyor. Fed mali kaosa zemin hazırlıyor. Kendimizi bir sonraki krize hazırlamalıyız. Bu kriz nereden gelir, tam olarak bilmek zor. Ama cari açığı yüksek olan gelişen ülkeler, yani Hindistan, Endonezya, Brezilya, Güney Afrika ve Türkiye, bir sonraki krizin çıkış noktası olabilir" dedi.

AVRUPA İNCE ÇİZGİDE YÜRÜYOR

Yale Üniversitesi profesörü Roach'a göre Avrupa Merkez Bankası ise ince bir çizgide yürüyor. Roach, "Avrupa Merkez Bankası, Fed veya Japonya Merkez Bankası gibi değil. Her adımı iki kere düşünerek atıyor. Ancak ince bir çizgide yürüyor. Çünkü ısırmadan havlamaya devam ederse piyasalar bunun hesabını sorabilir. Dolayısıyla Avrupa Merkez Bankası ya sözlerinin arkasında durmalı, ya da susmalı” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)