BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem3 yeni KHK! Kamuda dev FETÖ temizliği----

3 yeni KHK! Kamuda dev FETÖ temizliği

3 yeni KHK! Kamuda dev FETÖ temizliği
02 Eylül 2016 - 00:01 www.finansgundem.com

672 sayılı KHK ile terör örgütleriyle bağlantılı Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik'ten çok sayıda kişi kamudan çıkarıldı. 673 sayılı KHK ile kendi isteğiyle emekli olan hakim ve savcılara geri dönüş yolu açıldı

672, 673 ve 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan; bazı kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi kamu görevinden, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan çok sayıda kişi, başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın görevinden çıkarıldı.

Bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacağı, haklarında ayrıca özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edileceği kaydedildi.

Bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecekler

Bu kişilerin, birinci fıkra gereğince kamu görevinden, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan çıkarılan kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın, rütbe ve/veya memuriyetleri alındığı ve bu kişilerin görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmeyecekleri, bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecekleri, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecekleri, bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacağı bildirildi.

Bunların silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgelerinin ve pilot lisanslarının iptal edileceği ve bu kişilerin oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edileceği belirtildi.

Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak, bu kişiler hakkında ilgili bakanlık ve kurumlarca ilgili pasaport birimine derhal bildirimde bulunulacak. Bu bildirim üzerine ilgili pasaport birimlerince pasaportlar iptal edilecek.

Kamu görevinden çıkarılanlar, varsa uhdelerinde taşımış oldukları büyükelçi, vali gibi unvanları ve müsteşar, kaymakam ve benzeri meslek adlarını ve sıfatlarını kullanamazlar ve bu unvan, sıfat ve meslek adlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamayacak.

Kamu ile ilişkisi kesilenler arasında, 24 merkez valisi de yer alıyor.

Yeni kararnamelerde yer alan bazı önemli kararlar şöyle:

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi, kamudaki görevlerinden çıkarıldı.
Kararnameyle 7 bin 669 Emniyet Müdürlüğü çalışanı ihraç edildi.
Jandarma Genel Komutanlığı'na mensup 323, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na mensup 2 personel ihraç edildi.
Yeni kararnameye göre, kendi isteğiyle emekli olan hakim ve savcılar göreve dönebilecek.
Yurt dışındaki FETÖ okullarının diplomaları iptal edildi.
Ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının başkan ve üyelerinin görevleri 10 gün içinde sona erecek.
FETÖ zanlılarının eşlerinin pasaportları iptal edildi.
OHAL süresince iflas erteleme talep edilemeyecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bin 519 kişi ihraç edildi.
Köy korucuları, görev yaptıkları il dışında da görev yapabilecek.
Sağlık Bakanlığı'nda 2 bin 18 kişi ihraç edildi.
Kamu ile ilişkisi kesilenler arasında, 24 merkez valisi de yer alıyor.
YÖK'te 2 bin 346 kişi ihraç edildi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nda 28 bin 163 kişi ihraç edildi.
El konulan şirketlere atanan kayyumların yetkileri TMSF'ye devredildi.

Emekli olan hakim ve savcılar göreve dönebilecek

Resmi Gazete'de yer alan 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) kendi isteğiyle emekli olan hakim ve savcılar istedikleri takdirde tekrar mesleklerine dönebilecek.
Olağanüstü hal kapsamında Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan KHK'ya göre emekli hakim ve savcılar tekrar adliyelerde görev yapabilecek.
Öte yandan önceden istifa edip mesleğe dönen ve daha sonrasında da yeniden istifa ederek ayrılan hakim ve savcıların tekrar görev yapmalarının yolu açıldı.
Söz konusu hakim ve savcılar iki ay içerisinde başvuruda bulunabilecekler.
673 sayılı KHK'nın "Yeniden Atama" başlığıyla yer alan ikinci maddesinde şu hükümlere yer verildi:
"Hakimlik ve savcılık mesleğinden kendi istekleriyle emekli olan veya birden fazla çekilenlerden tekrar mesleğe dönmek isteyenler, bu Kanun Hükmünde Kararname'nin yürürlüğe girdiği tarihten iki ay içinde başvuruda bulunmaları ve mesleğe kabulde aranan nitelikleri kaybetmemiş olmaları şartıyla ayrıldıkları tarihte almakta oldukları aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun ilgili dairesinin kabulü üzerine atanabilirler."

Yurt dışındaki FETÖ okullarının diplomaları iptal

673 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'de yayımlandı.
Yeni kararnameyle yurt dışındaki FETÖ okullarının diplomaları iptal edildi.
Yurt dışında eğitim gören FETÖ ile irtibatlı 158 kişinin öğrenciliği de iptal edildi.
Bu kapsamda gördükleri eğitimlere ilişkin olarak denklik işlemleri yapılmayacak ve söz konusu eğitimleri kapsamındaki akademik unvan ve derecelerine bağlı haklardan yararlanamayacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)