BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni kanun teklifiyle kat serbestliğine geçit verilmeyecek----

Yeni kanun teklifiyle kat serbestliğine geçit verilmeyecek

Yeni kanun teklifiyle kat serbestliğine geçit verilmeyecek
13 Ocak 2020 - 12:39 www.finansgundem.com

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş inşaatlar için sunulan yeni kanun teklifi ile ilgili konuştu. Muş, kat serbestliğinin kaldırılacağını, kaçak yapılar için de cezaların artırılacağını söyledi

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, partisinin kaçak inşaatlar için TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi ile ilgili bilgiler verdi.

Muş, "Kat serbestliğini kaldırıyoruz, binalar istediği kadar yükselemeyecek. Parsel bazlı imar değişikliği yapılamayacak" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili; yeni kanun teklifinde ayrıca köylerdeki yapılaşma ilgili de valilikten izin alınması koşulu getirileceğini ifade etti.

Kumsal alanda iskele yapılmasına müsaade edilmeyeceğini söyleyen Muş, imar barışından yararlananların binalarını güçlendirebileceğini; kaçak bina hem yıkılacağını hem de cezasının yükseleceğini belirtti.

Kaçak bina yapana yıkımın yanı sıra Türk Ceza Kanunu 84.maddesi gereğince buna göz yuman memura da 257.maddeden işlem yapılıyor.

Türk Ceza Kanunun “İmar Kirliliğine Neden Olma” başlığını taşıyan 184.maddesine göre ise kaçak binaya müsaadenin cezası iki yıldar beş yıla kadar değişiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)