BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYeni istihdamın yaratılmaması işsizliği tetikliyor----

Yeni istihdamın yaratılmaması işsizliği tetikliyor

Yeni istihdamın yaratılmaması işsizliği tetikliyor
21 Kasım 2018 - 15:41 www.finansgundem.com

Ağustos ayı işsizlik rakamlarını değerlendiren Eleman.net Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Duyarlar, “İstihdam edilenlerin sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre 490 bin kişi artmasına rağmen işsiz sayısı 266 bin kişilik artış gösterdi'' dedi

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ağustos 2018 için İşgücü İstatistikleri sonuçlarına göre; Türkiye'de işsizlik oranı, ağustosta geçen yılın aynı dönemine göre 0,5 puan artarak yüzde 11,1 oldu. Yine söz konusu dönemde işsiz sayısı 266 bin kişilik artışla 3 milyon 670 bin kişi olarak kayıtlara geçti. Aynı tarihte istihdam edilenlerin sayısı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre 490 bin kişi artarak 29 milyon 318 bin kişi, istihdam oranı ise 0,3 puanlık artış ile yüzde 48,3 olarak kayıtlara geçti.

Konu özelinde açıklamada bulunan Eleman.net Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Duyarlar, istihdam edilenlerin sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre 490 bin kişi artmasına rağmen işsiz sayısının 266 bin kişilik artış gösterdiğinin altını çizdi. Bunun nedeni ise iş gücüne katılım sağlayan 756 bin kişi olduğunun altını çizen Duyarlar, “Artan iş gücüne katılım için yeterli istihdam alanlarının yaratılamaması nedeni ile işsizlik oranı da artış göstermeye devam ediyor. Yani talep var, arz yok. Özellikle üretim, sanayi ve tarımdaki istihdam alanlarının daralmasının işsizlik konusunda etkili olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“Genç nüfustaki işsizlik oranı istihdamı olumsuz yönde etkiliyor”

Eleman.net olarak güncel oranları yakında takip ettiklerinin altını çizen Duyarlar, “Yıl sonuna kadar açıklanacak olan işsizlik oranlarının hem mevsimsel hem de dönemsel olarak yine yüksek olacağını söyleyebiliriz. Alınan önlemler, istihdam teşviklerinin devam etmesi ve ekonominin daha stabil hale gelmesi ile daha olumlu bir tablo oluşacağını öngörüyoruz. İstihdamda oluşturulamayan arz/talep dengesinin en önemli etkenlerinden biri tabi ki gençlerdeki işsizlik oranı. Yüzde 20’nin üzerine çıkan genç nüfustaki işsizlik oranı istihdamı olumsuz yönde etkiliyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri çok sayıda üniversite ve yeni mezun olmasına karşın bu kişiler için yeterli istihdam alanlarının oluşmaması ve kendi alanlarında iş bulamamaları.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)