BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni iddia: Aşılar, HIV virüsünün yeni varyantlarına yol açtı mı?----

Yeni iddia: Aşılar, HIV virüsünün yeni varyantlarına yol açtı mı?

Yeni iddia: Aşılar, HIV virüsünün yeni varyantlarına yol açtı mı?
11 Şubat 2022 - 16:51 www.finansgundem.com

Hollanda'da AIDS hastalığına neden olan HIV-1 virüsünden çok daha hızlı yayılabilen yeni bir varyantının belirlendiğine dair bir araştırma bilimsel Science dergisinde yayımlandı.


Kovid-19'a karşı geliştirilen aşılarla ilgili yanlış bilgi ve iddialara bir yenisi eklendi, aşılar ile Hollanda'da tespit edilen ve AIDS hastalığına yol açan HIV virüsünün yeni varyantı arasında bir bağ olduğu ileri sürüldü. Ancak uzmanlar Kovid-19 aşılarının yeni virüs varyantlarını tetiklediğine dair bir kanıt bulunmadığının altını çiziyor.

İngiltere'de Oxford Üniversitesi Büyük Veri Enstitüsü ile Hollanda HIV İzleme Vakfının ortak çalışması sonucu bulunan ve VB adı verilen yeni varyantın ilk defa Kovid-19 hastalığı ve aşılarının ortaya çıkmasından çok önce tespit edildiğini gösterdi.

Euronews'teki habere göre; Oxford Üniversitesi'nden araştırmayla ilgili yayımlanan bilgide "Araştırmacılar VB varyantının ilk defa 1980'lerin sonu ve 1990'ların başında Hollanda'da ortaya çıktığını tahmin ediyor. Bu varyant diğer HIV türlerine göre 2000'lerde daha hızlı yayıldı, ancak 2010'lardan bu yana yayılma hızının düşüşe geçti" denildi.

"VAIDS DİYE HERHANGİ BİR HASTALIĞI KAYDA GİRMEDİK"

Özellikle internette yayılan yanlış iddialardan biri de Kovid-19 aşılarının VAIDS adı verilen yeni bir hastalığa neden olduğu. Sözde VAIDS hastalığının aşıdan oluşan bağışıklık yetmezliği sendromu anlamına geldiği ileri sürülüyor.

Ne Dünya Sağlık Örgütü, ne de Avrupa Hastalık Önleme ve Koruma Merkezi (ECDC) VAIDS diye herhangi bir hastalığı kayda girmediklerini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri bunu yanlış bilgilendirme olarak tanımlayarak "saygın kaynaklar" tarafından bu idialarla ilgili yayımlanmış bir çalışma olmadığının altını çizdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nden Dr. Grant McFadden AIDS'in HIV-1 virüsünün enfekte etmesi sonucu vücudun savunmasında rol oynayan hücrelerin yok edilerek bağışıklık sisteminin baskılanması sonucu oluştuğuna dikkat çekti.

Arizona Devlet Üniversitesi'nde Bağışıklık Terapisi, Aşılar ve Viroterapi Biyodizayn Merkezi Direktörü Dr. McFadden AP haber ajansına verdiği demeçte AIDS'in aşılarla verilen bir muadilinin olmadığını belirterek "Bugüne kadar dünya çapında milyarlarca kişi Kovid-19'a karşı aşılanmışken VAIDS diye bir şey varolsaydı, bugüne kadar tespit ederdik" diye konuştu.

Yeni varyant tehlikesi: AIDS vakaları ikiye katlanacak!

 

Kovid-19 ile enfekte olan HIV/AIDS hastası vücudunda 21 mutasyon geliştirdi

 

Korkutan sonuç: Korona, AIDS’le mücadeleyi baltaladı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)