BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni hükümet başkanlığı merkezine koyacak!----

Yeni hükümet başkanlığı merkezine koyacak!

Yeni hükümet başkanlığı merkezine koyacak!
21 Mayıs 2016 - 08:00 www.finansgundem.com

Yeni hükümetin programı 4 ayak üzerine oturacak. Anayasa reformu ve başkanlık sistemi ise programın merkezine konulacak

AK Parti, yarın yapılacak olağanüstü kongresinde genel başkanını seçecek ve yeni hükümet için de düğmeye basılmış olacak. Hükümet programıyla ilgili hazırlıklar da son aşamaya geldi. Merkezine Anayasa reformu ve başkanlık sisteminin konulacağı program, "AK Parti'de devamlılık, reformlarda kararlılık, öncelikli 4-5 hedef ve eş zamanlı ekonomik ve anayasal değişim" olmak üzere 4 ayak üzerine oturacak.

REFORMLARA DEVAM

Sabah'ın haberine göre, AK Parti kurmayları önümüzdeki hafta TBMM'ye sunulup görüşmeleri yapılacak hükümet programı ile çalışmalarını tamamlama aşamasına geldi. Program, 2002'den bu yana kurulan AK Parti hükümetlerinin programlarına uygun hazırlanacak. AK Parti'nin reformcu kimliğini kararlılıkla koruyacağı ve reformları bundan sonra da sürdüreceği ortaya konulacak.

ÖNCE ANAYASAL DEĞİŞİM

Vatandaş ve ülke açısından öncelikli olan 4-5 konu ile ilgili reform ve düzenlemelere odaklanılacak. Programın en önemli bölümü yeni anayasa ve başkanlık sisteminin hayata geçirilmesi olacak. Programda, anayasal değişim sağlanmadan ekonomik dönüşümün sürdürülebilir olmayacağı ve sistemin tıkandığının altı çizilecek. Yeni hükümetin ekonomi ve anayasal dönüşümü eş zamanlı gerçekleştireceğinin altı çizilecek.

YENİ DÖNEMİN KODU: UYUM

AK Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım'ın kongrede yapacağı konuşmasının ana hatları da ortaya çıkmaya başladı. Yıldırım'ın, öncelikli mesajı "devletin zirvesinde uyum" olacak. Yıldırım, istişare mekanizmalarının çalışacağının altını çizecek. Yıldırım, "bürokraside etkili koordinasyon", "STK'lar ile etkili işbirliği", "partinin mahalle delegasyonlarından genel merkeze kadar yakın işbirliği" mesajı verecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)