BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni havalimanında kadın damgası----

Yeni havalimanında kadın damgası

Yeni havalimanında kadın damgası
03 Temmuz 2018 - 15:43 www.finansgundem.com

29 Ekim'de açılacak olan mega proje İstanbul Yeni Havalimanı şantiyesinde en çok kadın çalışanların olduğu yerlerin başında geliyor

İstanbul Yeni Havalimanı inşaat çalışmalarında yüzde 92’lere ulaşılırken dev sahada çalışan sayısı da 4 bini beyaz yaka olmak üzere 36 bini geçti. Mega proje tamamlandığında doğrudan ve dolaylı istihdam sayısı da 225 bine çıkacak.Türkiye'nin her ilinden çalışanın yer aldığı inşaatta aralarında mimar ve mühendislerinde olduğu çok sayıda kadın çalışan da yer alıyor.

EN ÇOK KADININ ÇALIŞTIĞI YERLERDEN BİRİ OLDU

Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre, Türkiye'deki inşaat çalışmalarında en fazla kadının görev aldığı yerlerden biri İstanbul Yeni Havalimanı olurken altyapı çalışmaları da dahil her birimde kadın çalışan var. Toprak Zemin ve Beton Laboratuvarı'nda 11 kadın mühendis çalışıyor.

Çalışan kadınlar içinde şantiyede konaklayanlarda var.Taşeron çalışanlar hariç İstanbul Yeni Havalimanı kadrosunda da 247 kadın çalışan var.İlerleyen günlerde bu sayının artacağı belirtildi.Taşeron da dahil İstanbul Yeni Havalimanı’nda 182 kadın mühendis ve mimar çalışıyor.

MÜHENDİS KIZLAR PROJESİ’NDEN KIZLAR DA VAR

Şantiyede, kadınların iş hayatında daha etkin olması için yapılan "Türkiye'nin Mühendis Kızları Projesi" ile destek sağlanan mühendis kızlar da çalışıyor.Limak Vakfı Başkanı Ebru Özdemir’in mimarı olduğu proje önemli bir başarıya imza attı.Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi, dünyanın en prestijli halkla ilişkiler ödülleri arasında gösterilen ve Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) tarafından düzenlenen Golden World Awards 2018 Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisinde finalist oldu.

KORELİ GAZETECİLER HAVALİMANINI GEZDİ

Bu arada İstanbul Yeni Havalimanı’nın Güney Koreli misafirleri vardı. Güney Koreli 22 gazeteci İstanbul Yeni Havalimanı’nı gezdi.Yetkililerden bilgi alan gazeteciler mega projeyi çok beğendiklerini dile getirdiler.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)