BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni havalimanı bilet fiyatlarını düşürecek mi----

Yeni havalimanı bilet fiyatlarını düşürecek mi

Yeni havalimanı bilet fiyatlarını düşürecek mi
22 Mayıs 2018 - 09:04 www.finansgundem.com

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'den açıklama

Dünya havacılığının yeni merkezi olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabının 29 Ekim'de açılması için çalışmalar devam ederken bilet fiyatlarının düşmesi bekleniyor.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Uçak biletlerinin fiyatını belirleyen rekabettir. Bir de sizin belirleyebileceğiniz bir rakam vardır. Petrol fiyatları ve dolar kurunda yükseliş fiyatları etkiledi. Yeni Havayolu rekabeti arttıracak bu da bilet fiyatlara yansıyacak. Fiyatların bir nebze de olsa düşürecektir" dedi.

Türk Hava Yolları'nın Atatürk Havalima'nın kapasitesini doldurduğu için sıkıştığını ifade eden Ekşi, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, "Dünya'da bir çok noktaya uçmak istiyoruz. 5 senedir bu sıkıntıyla karşılaştığımız için THY büyüyebileceğinden daha az büyüyor." dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı'na transfer programı da kesinleşti. Buna göre 25 Ekim 2018 öncesinde İstanbul Yeni Havalimanına (LTFM), deneme uçuşları hariç, herhangi bir uçuş düzenlenmeyecek. 31 Ekim 2018 saat 00:00'dan itibaren Atatürk Havalimanı, tarifeli ve tarifesiz iç ve dış hat ticari yolcu taşımacılığına yönelik seferlere kapatılacak. Şu an yüzde 88,5 ilerleme sağlanan İstanbul Yeni Havalimanı'nın (LTFM) resmi açılış töreni 29 Ekim 2018 tarihinde yapılacak.(Business HT)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)