BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni fasıllara ihtiyaç var----

Yeni fasıllara ihtiyaç var

Yeni fasıllara ihtiyaç var
25 Mart 2013 - 15:28 www.finansgundem.com

TÜSAİD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz İrlanda'nın başkenti Dublin'de çalışma ziyareti gerçekleştiriyor

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve beraberindeki heyet İrlanda'nın başkenti Dublin'de çalışma ziyareti gerçekleştiriyor.TÜSİAD'tan yapılan açıklamaya göre, Yılmaz ve beraberindeki heyet, İrlanda temasları kapsamında bugün İrlanda Başbakan Yardımcısı Eamon Gilmore ile bir araya geldi. Gilmore, TÜSİAD Yönetim Kurulu'nun Dublin ziyareti öncesinde bir basın bildirisi yayımladı. Nisan ayında kendisinin Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret öncesinde düzenlenen TÜSİAD'ın İrlanda temaslarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Gilmore, İrlanda Hükümeti'nin Türkiye'nin AB üyeliğinin ve genel olarak AB'nin genişlemesinin uzun zamandır destekçisi olduğunu vurguladı.
İrlanda'nın Türkiye gibi bir büyüklüğe ve ekonomik öneme sahip bir ülkenin üyeliği ile kazanılacak tek pazarın ve geliştirilecek ticari ilişkilerin potansiyel faydalarının farkında olduklarını ifade eden Gilmore, Türkiye'nin önemli bir ekonomik ve siyasi oyuncu olduğunu ve AB'nin Orta Doğu ile Orta Asya ile olan ilişkisinin Türkiye'nin üyeliği ile güçlenebileceğini kaydetti. Gilmore ayrıca, Haziran ayında İrlanda Dönem Başkanlığı bitmeden Türkiye ile müzakerelerde bir başlığın açılabileceğine ilişkin ümitli olduklarını aktardı.
Yeni fasılların açılmasına ihtiyaç var
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz da Gilmore ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ''Yaklaşık 2,5 yıllık bir aradan sonra İrlanda Dönem Başkanlığı'nda müzakerelerin tekrar başlayacak olmasından ve bu bağlamda 'Bölgesel Politikalar' başlığının açılacak olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bölgesel politikalar başlığının yanı sıra yeni fasılların açılmasına ihtiyaç var. Bu bağlamda 23. ve 24. Başlıklar olan 'Yargı ve Temel Haklar' ile 'Adalet, Özgürlük ve Güvenlik' başlıkları da dahil olmak üzere bir grup faslın açılabilmesini ümit ediyoruz.
Ayrıca TÜSİAD olarak AB ile ABD arasında müzakereleri süre giden Transatlantik Ticaret ve Yatırım Alanı oluşturulması konusu ile yakından ilgiliyiz ve Türkiye-nin bu sürece dahil olmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu konudaki görüşlerimizi de AB Dönem Başkanı İrlanda'daki temaslarımızda iletiyoruz. Bu konuların yanı sıra görüşme kapsamında Güney Kıbrıs'ın Türkiye-AB dış politika diyaloğunu engellemesine izin verilmemesi gerektiğini de ifade ettik. Fransa'nın engellemekte olduğu diğer müzakere başlıklarına yönelik vetosunun kaldırılmasının önemi gibi hususları da dile getiriyoruz.''
Bu arada, TÜSİAD'ın Dublin ziyareti kapsamında, Türkiye-AB müzakere sürecinin güçlendirilmesi konusu ele alınıyor. TÜSİAD temaslarda Türkiye'nin üyelik perspektifinin somutlaşmasının hem Türkiye hem de AB tarafına önemli kazanımlar sağlayacağı mesajını veriyor.TÜSİAD heyetinde, Yılmaz'ın yanı sıra Yönetim Kurulu üyeleri Volkan Vural, Şükrü Ünlütürk, Simone Kaslowski, TÜSİAD üyeleri John Mccarthy, Aylin Mccarthy, TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü Bahadır Kaleağası, TÜSİAD Danışmanı Soli Özel ve Dış İlişkiler Sorumlusu Zafer Gazi yer alıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)