BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYeni fabrikayı Akdeniz’e kuruyor----

Yeni fabrikayı Akdeniz’e kuruyor

Yeni fabrikayı Akdeniz’e kuruyor
11 Mart 2013 - 11:54 www.finansgundem.com

Ülker, 2 milyar TL’lik dondurma sektöründeki pazar payını arttırmak için Akdeniz’e iniyor. Yeni fabrika son teknoloji

Yıldız Holding, Ülker Golf markası ile Türkiye dondurma pazarına ilk kez 10 yıl önce girdi. 2003 yılında Bursa’da 10 milyon litre ile başlayan yolculuk, bugün 120 milyon litreye ulaşmış durumda. Ürün çeşidi de on yıl içinde 50’den 450’e çıktı.
Aynı zamanda Türkiye dondurma pazarı da 10 yıl içinde büyük ilerleme gösterdi. O tarihlerde kişi başına yıllık 0.8 litre olan tüketimin, 4.5 litreye kadar uzandığını gösteriyor Pazar araştırmaları. Türkiye dondurma sektörünün iş hacmi de 2 milyar TL olarak hesaplanıyor. Dondurmadaki yatırımlarına devam kararı alan Yıldız Holding, ikinci fabrikaları için geçen yıl öncelikle Şanlıurfa’yı gündemlerine almıştı. Hatta bu konuda bir dizi araştırma ve hazırlık da yürütmüşlerdi. Ancak daha sonra fabrikanın yeri Kahramanmaraş olarak değiştirildi.
Kahramanmaraş’ta geçen yıl en yeni teknoloji ile açılan süt fabrikası gerekçe gösterilerek, dondurmanın da aynı yerde kurulması planlanmış. 20 bin metrekare alan üzerine kurulacak fabrikada, süt tesisinden elde edilecek taze süt kullanılarak dondurma üretimi gerçekleştirilecek. (Ekonomist)
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)