BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYeni ekonomi yönetimi için flaş açıklama----

Yeni ekonomi yönetimi için flaş açıklama

Yeni ekonomi yönetimi için flaş açıklama
18 Mayıs 2016 - 12:40 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem TL'nin güçlü durumunu koruduğunu söyledi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem NTV'ye yaptığı değerlendirmede TL'nin güçlü durumunu koruduğunu söyledi. Ertem "TL'de bu seviyeler ihracatımızı destekleyen seviyeler ama üzerinde durulması gereken şey volatilite. Önümüzdeki günlerde Fed'in faiz artırım meselesi açığa kavuşacak, ekonomi yönetimi belli olacak, hem içeride hem dışarıda stabil bir duruma geleceğiz diye düşünüyorum. 2019'a kadar yol açık" yorumunu yaptı.

Yurtiçinde siyasi belirsizlik olduğunu düşünmediğini söyleyen ve erken seçim ihtimalinin şu anda gözükmediğini belirten Ertem "Kongre sonrası belirsizlik daha da azalacak. Yeni ekonomi yönetimiyle atamalar daha hızlı yapılacak. Hükümetin kurulmasından sonra reformlar hızlanacak ve kesintisiz devam edecek" yorumunu yaptı.

MERKEZ'İN YOLU SON DERECE AÇIK

Merkez Bankası'nın yolunun son derece açık olduğunu belirten Ertem "Merkez Bankası araç bağımsızlığı olarak dünyadaki en üst düzeydeki merkez bankalarından biridir" dedi.

Ertem Fed'in ciddi faiz artırması ve radikal adım atmasının mümkün olmadığını söyledi.

MERKEZ PİYASAYA GÖRE KARAR VERECEK

MB'ye yönelik değerlendirmesinde ise Ertem bankanın Faiz indirimine piyasa koşullarına bakarak karar vereceğini, faizde indirim marjının olduğunu kaydetti. Bankanın elinin güçlü olduğunu belirten Ertem "ben MB'nin yolunun çok değişeceğini zannetmiyorum..MB likiditeyi gevşetmek için adımlar atabilir ve likidite için zorunlu karşılıkları kullanabilir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli de TCMB'nin seri faiz indirimleri yapması gerektiğini belirtmiş kurun çok düşmesinin doğru olmayacağını dile getirmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)