BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYeni Delta Plus varyantı: Bulaşma ihtimali daha mı yüksek?----

Yeni Delta Plus varyantı: Bulaşma ihtimali daha mı yüksek?

Yeni Delta Plus varyantı: Bulaşma ihtimali daha mı yüksek?
23 Ekim 2021 - 20:19 www.finansgundem.com

BBC’nin haberine göre, Birleşik Krallık uzmanları, bazı kişilerin Delta Plus olarak adlandırdığı SARS-CoV-2 virüsünün yeni varyantının, normal Delta varyantına göre daha kolay yayılabiliyor olabileceğini açıkladı.

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), söz konusu varyantın potansiyel risklerini tespit etmek için bu varyantı ‘testlere tabi varyantlar’ kategorisine ekledi. Şu ana kadar, önceki varyantlara daha kötü enfeksiyonlara neden olduklarına dair bir kanıt bulunmadı.

Bununla birlikte bilim adamları, mevcut aşıların bu yeni varyanta karşı hala iyi bir bağışıklık sağladığına inanıyorlar.

Delta Plus veya AY4.2 vakaları artarken, Birleşik Krallık’taki çoğu enfeksiyona hala normal Delta varyantı neden oluyor.

Resmi makamlar tarafından yayınlanan veriler, Kovid-19 vakalarının yüzde 6’sının Delta Plus varyantı ile enfekte olduğunu gösteriyor. Yetkililer, Delta Plus’ın Birleşik Krallık’ta yayılma oranının, normal Delta varyantı karşısında yükselme gösterdiğine yönelik bazı kanıtlar olduğunu söylüyor.

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) şunları belirtti:

“Bu alt varyant, geçtiğimiz aylarda şehirlerimizde giderek daha yaygın bir hale geldi. Ülkedeki yayılma oranının, normal Delta varyantına kıyasla daha yüksek olabileceğine yönelik bazı kanıtlar var.”

Söz konusu varyant, normal Delta varyantının aksine, henüz ‘endişe verici varyant’ olarak sınıflandırılmadı.

Dünyanın dört bir yanına yayılan SARS-CoV-2 virüsünün binlerce farklı türü veya varyantı bulunuyor. AY4.2 varyantı da Delta varyantının alt varyantlarından birini teşkil ediyor ve spike proteinini etkileyen yeni mutasyonlar içeriyor.

Birleşik Krallık şu anda kış mevsimi başlamadan önce, virüs ile enfeksiyon riski en yüksek olan kişilere virüse karşı geliştirilen aşıların ek dozlarını uyguluyor. UKHSA’nun CEO’su Jenny Harries ise şunları söyledi:

“Genel halk sağlığı tavsiyesi, mevcut tüm varyantlar için aynıdır. Aşı olun, sağlık durumu açısından uygun görülen kişilerin de üçüncü doz veya ek doz için başvurmasını tavsiye ediyorum.”

Harries ayrıca maske kullanımına devam edilmesi, kapalı alanlar için gerekli havalandırma prosedürlerinin takip edilmesi ve herhangi bir semptom hisseden kişilerin test yaptırması çağrısında bulundu. (Şarku’l Avsat)

Pfizer açıkladı: BioNTech aşısı varyantlara karşı etkili mi?

 

En yetkili isim yanıtladı: Aşılar yeni varyanttan koruyor mu?

 

Delta varyantının bir alt türü daha İngiltere ve ABD'de yayılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)